(Foto: HENRY NICHOLLS © Scanpix)

Store klimaprotester i gang: Folk taper sig sammen og laver yoga-blokader

Protestbevægelse kickstarter to ugers protest med store demonstrationer i Europa og Australien.

I farverige udklædninger og med store bannere blokerer demonstranter fra protestbevægelsen Extinction Rebellion i dag gader i flere af verdens store byer.

Klimagruppen vil have omgående politisk handling, der gavner klimaet.

Og der bliver benyttet alternative metoder i et forsøg på at få dén dagsorden igennem.

Flere steder taper demonstranter sig sammen midt på gaden, mens andre blokerer trafikken ved at sidde på vejen eller dyrke yoga på den.

Allerede nu er der meldinger om folk på gaden i Amsterdam, Berlin, Madrid, London og i flere australske byer.

Se billeder fra protesterne her:

 • Extinction Rebellion er kendt for at protestere på alternativ vis. En gruppe kvinder fra bevægelsen har iført sig røde kåber i London. (Foto: HENRY NICHOLLS © Scanpix)
 • Ved parlamentet i London har demonstranter fra Extinction Rebellion tapet deres hænder sammen i protest. De kæmper for klimaet, og bevægelsen har meldt ud, at der de næste 14 dage vil finde protester sted i Europa, Australien og Nordamerika. (Foto: Ben Stansall © Scanpix)
 • I Brisbane i Australien har demonstranter blokeret veje. 30 er blevet anhold i Australien i forbindelse med protesterne. (Foto: Regi Varghese © Scanpix)
 • I den spanske storby Madrid er flere hundrede også gået på gaden. Her blokerer de centrale gader i byen. (Foto: EMILIO NARANJO © Scanpix)
 • Bevægelsen har i dag sat gang i en 14 dage lang protest. I Berlin blokeres flere gader rundt om den kendte Siegessäule. (Foto: TOBIAS SCHWARZ © Scanpix)
 • I Sydney har bevægelsen også blokeret gader i dag. De vil have omgående politisk handling i forhold til klimaforandringer. (Foto: Peter PARKS © Scanpix)
 • I London placerede bevægelsen en stor skulptur på gaden i et forsøg på at blokere trafikken. Politiet har fjernet skulpturen. (Foto: HENRY NICHOLLS © Scanpix)
1 / 7

Der er ingen meldinger om danske protester.

I Australien er der lige nu 30 anholdte, mens flere end 20 er anholdt i London.

I London er politiet talstærkt på gaden. De har nu fjernet en stor skulptur, bevægelsen havde placeret på en central bro i byen.

Det skriver Hannah Thomas-Peter, der er klimakorrespondent hos Sky News.

Støtter over hele verden

Extinction Rebellion er oprindeligt en britisk klimagruppe, der vil have erklæret undtagelsestilstand for klimaet, og som forlanger, at den britiske regering stopper al kulstofudledning inden 2025.

Bevægelsen har støtter over hele verden - og har opfordret til globale klimaprotester de næste 14 dage.

En ung aktivist har låst sig selv fast til en stolpe og lagt sig selv i håndjern ved Westminster i London. (Foto: HENRY NICHOLLS © Scanpix)

Gruppen blokerer ofte gader i et forsøg på at få politisk opmærksomhed.

I foråret og hen over sommeren skete det flere gange Londons allermest centrale gader.

  Facebook
  Twitter

  Mere fra dr.dk