Stormagasin-gigant: Vores legetøj skal være kønsneutralt

Den britiske kæde af stormagasiner, Marks & Spencer, vil fra næste forår ikke længere målrette deres legetøj mod drenge eller piger.

Den britiske stormagasinkæde Marks & Spencer vil til foråret kun have legetøj i kønsneutrale indpakninger. (© Colourbox)

Den britiske stormagasinkæde Marks & Spencer, der har 885 butikker i 40 forskellige lande, vil fra næste forår ikke længere sælge legetøj målrettet drenge eller piger. Det skriver The Guardian.

- Vi har lyttet til

henvendelser
fra vores kunder og til næste forår vil alt vores legetøj være kønsneutralt, skrev kæden i et
tweet
.

The Guardian skriver desuden, at antallet af butikker, der indretter deres legetøjsafdelinger i en drengesektion og en pigesektion er faldet med 60 procent i det seneste år.

Slut med 'Boy's Stuff'

Marks & Spencer har hidtil ført legetøjskategorierne 'Boy's Stuff' og 'Little Miss Arty'. I førstnævnte er der blandt andet fly, biler, dinosaurer og en brandstation. I den pigerettede serie kan blandt andet findes maling, klistermærker og dukketøj. De får nu nye, kønsneutrale navne.

- Vi tilbyder et bredt udvalg af sjovt og lærerigt legetøj, som er designet til at appellere til børn uanset køn, skriver kæden i en

pressemeddelelse
.

Presset for at kønsneutralisere legetøjet kommer blandt andet fra gruppen 'Let Toys be Toys', som siden november sidste år har kæmpet imod kønsrettet legetøj.

Facebook
Twitter