Stormen Barry er blæst i land: Vandet oversvømmer byer

Barry trækker store mængder regn med sig, og det skaber frygt for massive oversvømmelser.

En mand trækker sin cykel gennem den oversvømmede gade i Mandeville, Louisiana, hvor den tropiske storm Barry har været forbi. (Foto: JONATHAN BACHMAN © Scanpix)

Barry er nu blæst ind over land. Den har ramt byen Intracoastal City i den amerikanske delstat Louisiana.

Da Barry ramte med orkanstyrke, men kraften faldt umiddelbart efter, og den er nu klassificeret som en tropisk storm - ligesom den tidligere har været.

I byen Myrtle Grove er en af dæmninger blevet overstrømmet af vand, men det er ikke en af dæmningerne ud mod den store Mississippiflod. Oversvømmelsen af dæmningen har været forventet, oplyser John Bel Edwards, der Louisianas guvernør.

  • Robyn lacona-Hilbert står i sin oversvømmede restaurant i Mandeville, Louisiana. (Foto: JONATHAN BACHMAN © Scanpix)
  • 'Undskyld, vi har forladt skuden - personalet' står der på en seddel hængt op på en lukket forretningsdør. Statens borgere er blevet opfordret til at holde sig inde, ligesom de i dagene op til er blevet opfordret til at fylde køleskabet op med mad og vand. (Foto: scott olson © Scanpix)
  • En mand går gennem en oversvømmet gade i Mandeville, Louisiana. (Foto: JONATHAN BACHMAN © Scanpix)
  • Næsten tomme gader i New Orleans, hvor stormen dog ikke forventes at ramme helt så hårdt som andre steder. (Foto: scott olson © Scanpix)
1 / 4

- Ingen Mississippiflods-dæmninger er blevet overmandet, og ikke en eneste dæmning i Louisiana stat - for nu - har fejlet eller er kollapset, siger han ifølge CNN.

Kort før klokken 15 lokal tid er der blevet sendt en meddelelse ud i dele af Terrebonne-sognet om en obligatorisk evakuering. Det sker som en reaktion på, at en af byens dæmninger overstrømmes af vand.

Evakueringen drejer sig om mindst 330 husholdninger på egnen, oplyser informationsmedarbejedr Mart Black. Han ved ikke, hvor mange beboere det drejer sig om.

Egnen forventer en bølge forårsøget af stormen på op mod 1,8 meter, siger Black.

Enorme mængder regn udgør trussel

Der kommer til at falde op mod 600 millimeter regn i områder af delstaten i løbet af weekenden, oplyser USA's nationale orkancenter, NHC. Barry bevæger sig meget langsomt og giver enorme mænger nedbør samme sted, og det er det, der udgør truslen.

USA's officielle kystvagt har udtalt, at de er 'ret bekymrede' over mængden af vand.

Flere steder er allerede oversvømmet - blandt andet motorvejen, du kan se i videoen under her, som lokalt politi har delt på Twitter.

Klokken 11 lokal tid havde flere end 77.000 borgere i Louisiana mistet strømmen. Der har været flere meldinger om væltede træer og faldne elledninger. Omkring klokken 15 lokal tid er tallet steget til mindst 101,777.

Lufthavnen i byen New Orleans holder åbent, men alle flyafgange er aflyst resten af dagen. Det er uvist, hvor mange aflysninger der vil ske i morgen.

Mindst 12 personer og en kat blev tidligere evakueret af kystvagterne. Mindst 315 personer har søgt ly fredag nat i shelters rundt omkring i delstaten, oplyser officielle myndigheder.

Delstaten er i undtagelsestilstand

Barra er den halvtredsende orkan, der rammer Louisiana siden 1851, hvor man begyndte at registrere orkaner.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, erklærede inden stormen Louisiana i undtagelsestilstand.

Amerikanske myndigheder har frygtet, at det skulle gå lige så galt som i 2005, hvor orkanen Katrina hærgerede, og 1.200 mennesker mistede livet. Her stod byen New Orleans, Louisiana, under vand.

Barry har dog ikke samme styrke som Katrina, og John Bel Edwards udtalte i går, at han forventer, at byerne diger kan forhindre, at det går galt denne gang.

Facebook
Twitter