Stormen Harvey driver benzinpriser til det højeste i to år

De massive regnmængder har lukket flere af USA's største raffinaderier i området omkring den Mexicanske Golf.

Exxon raffinaderiet i Baytown i delstaten Texas er USA's næststørste og et af de raffinaderier i området omkring den Mexicanske Golf, der har måttet lukke som følge af Harvey. (Foto: JESSICA RINALDI © Scanpix)

Benzinpriserne i USA har nået det højeste niveau i flere år, efter den tropiske storm Harvey og de massive regnmængder har forårsaget lukning af adskillige raffinaderier i området omkring den Mexicanske Golf.

Den tropiske storm Harvey har ramt den sydlige del af delstaten Texas og bevæger sig mod Louisiana.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er blandt andet landets største råolieraffinaderi Motiva Enterprises i Port Arthur i delstaten Texas blevet tvunget til at lukke som følge af oversvømmelserne.

Området omkring den Mexicanske Golf med staterne Louisiana Mississippi, Alabama og Texas er hjertet af USA’s olie - og naturgasindustri. Knapt en femtedel af landets raffinaderier ligger i området, og frygten for benzimangel har fået priserne til at stige til det højeste i flere år.

Prisen for en gallon (knap 3,8 liter) benzin er steget 3,2 procent til 1,8391 dollars svarende til 11,3 kroner, og det er det højeste, de har været siden juli 2015.

- Når 20 procent af landets raffinaderikapacietet er ude af drift, er al opmærksomhed rettet mod den potentielle mangel, det kan skabe, så benzinpriserne er steget næsten fire procent, siger Jeffrey Halley, en senior markedsanalytiker fra OANDA til Reuters.

Rekordstor mængder regn

Den tropiske storm Harvey ramte golfkysten fredag, og siden er flere store raffinaderier i området omkring millionbyen Houston og kystbyen Corpus Christi lukket.

Ifølge American Petroleum Institute (API) er råoliereserverne reduceret med 5.780 millioner tønder i sidste uge, hvilket ses som et tydeligt tegn på, at markedet er ramt.

Ifølge flere analytikere vil det dog tage flere uger, før konsekvenserne af stormen og oversvømmelserne afspejler sig i tallene.

Harvey, der er den kraftigste storm i Texas i over 50 år, ramte fredag aften lokal tid og var først en kategori fire orkan. Allerede søndag blev den dog nedgraderet til en tropisk storm. I den sydlige del af delstaten er der de seneste dage faldet rekordstore mængder regn med op til 48 inches svarende til 1,25 meter.

https://twitter.com/NWSHouston/status/902552433645277184

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk