Stort antal druknede migranter skyller i land i Libyen

Et stort antal druknede migranter og flygtninge er fundet på strand, fortæller Røde Halvmåne.

På dette arkivbillede lægger medarbejdere fra Røde Halvmåne i Libyen druknede i ligposer efter et bådforlis i juni. I denne uge er et stort antal migranter og flygtninge skyllet i land. (Foto: © Hani Amara)

Ligsækkene er linet op i sandet, efter at et stort antal døde er skyllet i land på strande langs den libyske kyst.

På stranden i byen Zawiya, der ligger i den vestlige del af landet, er 74 lig skyllet op, fortæller en talsmand for hjælpeorganisationen Røde Halvmåne, Mohammed al-Misrati, til AP.

Der er sandsynligvis tale om afrikanske flygtninge og migranter, der har forsøgt at krydse Middelhavet, men de nærmere omstændigheder omkring de mange druknede er endnu ukendt. Ligene skyllede angiveligt i land natten til tirsdag, og der er indtil videre ikke fundet spor efter et forlist fartøj.

Røde Halvmåne i Libyen har på organisationens twitterprofil postet billeder af de mange ligsække, der nu fragtes til Tripoli, hvor drukneofrene vil blive begravet.

228 druknede i januar

Et stigende antal migranter og flygtninge forsøger at komme til Europa via det uroplagede Libyen. Sidste år forsøgte det højeste antal af illegale rejsende at benytte Libyen-Italien-ruten, oplyser det europæiske grænseagentur, Frontex.

Frontex-chef Fabrice Leggeri udtalte ifølge AP i sidste uge, at strømmen trods vinteren ikke ser ud til at aftage. Sidste år døde 4.579 på ruten over Middelhavet, mod 2.869 dræbte året før. I januar druknede 228 personer.