Strandede flygtninge i tog bliver nu tvunget i lejr

Urobetjente har ryddet tog uden for Budapest til stor skuffelse for desperate flygtninge.

  • Flygtningene vågnede op ved, at toget stod stille. Derfor steg de ud og protesterede over at sidde fast i Ungarn. (Foto: Leonhard Foeger © (c) Scanpix)
  • En ungarsk politimand holder øje med de protesterende flygtninge. (Foto: Herbert P. Oczeret © (c) Scanpix)
  • Flygtningene lavede skilte for at demonstrere deres desperation. (Foto: Herbert P. Oczeret © (c) Scanpix)
  • Mere end tusind flygtninge i Ungarn er begyndt at vandre mod den østrigske grænse. (Foto: FERENC ISZA © (c) Scanpix)
  • Da myndighederne blokerede adgang til tog til Tyskland og Østrig for flygtningene, begyndte de at vandre i stedet. (Foto: laszlo Balogh © (c) Scanpix)
  • En stor del af de vandrende går langs motorvejen mod den østrigske grænse. (Foto: laszlo Balogh © (c) Scanpix)
  • Urobetjente på række ved et modtagelsescenter for flygtninge i Roszke i Ungarn. Over 300 brød ud af en lignende lejr fredag. (Foto: STRINGER SHANGHAI © (c) Scanpix)
  • En dreng sidder og venter med sin familie i modtagelsescenteret i Roszke. (Foto: STRINGER © (c) Scanpix)
  • Her forlader en far og sin søn modtagelseslejren i Roszke. (Foto: STRINGER © (c) Scanpix)
1 / 9

Kampklædte betjente har nu rømmet et tog nær Ungarns hovedstad, Budapest, stopfyldt med op mod 500 flygtninge og migranter.

Deres eneste drøm har været at komme til Vesteuropa. Men det har de ungarske myndigheder nu sat en stopper for.

De mange flygtninge er blevet eskorteret over i busser af urobetjentene og kørt videre til en nærliggende flygtningelejr.

Forløbet er sket under højlydte protester fra menneskeflokken, der siden i går har nægtet at forlade toget. Det har holdt stille, siden Ungarn afviste at køre folk videre til Østrigs hovedstad, Wien.

Forløbet førte til voldsomme protester, hvor nogle flygtninge i desperation kastede sig ned på togskinnerne. I dag døde en pakistansk migrant efter et fald på skinnerne i et forsøg på at komme væk fra togstationen.

De er ikke interesseret i at blive i Ungarn, hvor de ikke føler sig velkommen. I stedet for vil de til Tyskland, hvor de tror, de kan finde et arbejde og få en værdig tilværelse.

https://twitter.com/GavinLeeBBC/status/639848216008204288

Over 1.000 vandrer til Wien

Den hårde, ungarske flygtninge-linje fik tidligere i dag hundredvis af desperate mennesker på flugt fra krig og fattigdom til at tage sagen i egen hånd i jagten på at nå videre mod Vesteuropa.

Ifølge BBC er over 1.000 flygtninge og migranter i dag begyndt at flygte til fods mod Østrig. De nægter at adlyde politiets anvisninger om at blive registreret i Ungarn.

EU’s regler foreskriver, at asylansøgere skal registreres og have deres sag behandlet i samme land, og da de ikke ønsker at leve i ungarske flygtningelejre, gør de alt for at undgå dette for i stedet for at blive registreret i Tyskland.

2.000 truer med også at gå

På Budapests østlige banegård valgte hundredvis at forlade området for til fods at begynde at gå de 243 kilometer til Wien.

Samtidig brød omkring 300 flygtninge ud af en flygtningelejr i det sydlige Ungarn – ikke langt fra den serbiske grænse. Og over 2.000 flygtninge i lejren truer angiveligt med at gøre det samme.

Den massive folkevandring har skabt kaotiske tilstande på motorveje, hvor trafikken er blevet stoppet.

Men den lange gåtur anses for de mange mænd, kvinder og børn eneste vej videre i Europa – alle tog fra Budapest i den retning har myndighederne nemlig aflyst.

Folkemængden til fods går med fotografier af den tyske kansler, Angela Merkel, som de kalder ’mama Merkel’. Og udenlandske journalister har dagen igennem berettet om 'frygtelige scener' fra de ungarske veje. Gåturen foregår i stegende hede og uden særlig meget mad og drikke.

Enkelte steder har lokale ungarere valgt at dele mad ud.

Sent fredag aften meddeler de ungarske myndigheder dog, at man vil begynde at sende busser af sted mod menneskeflokken, som kan køre dem til en østrigske grænse.

https://twitter.com/Imeldaflattery/status/639851594599768064

Vil ikke have alle de muslimer

Tysklands asylpolitik har sat sindene i kog hos flere af de østeuropæiske lande, der ikke ønsker at tage imod de mange mennesker udefra. Tyskland har skabt ’falske forhåbninger’ blandt flygtningene, har kritikken fra Ungarn blandt andet lydt.

På trods af opførelsen af et 175 kilometer langt pigtrådshegn langs Ungarns grænse til nabolandet Serbien, er menneskestrømmen vokset og vokset. Landet presses dagligt af op mod 3.000 nye folk på flugt, som krydser grænsen efter at være ankommet med primitive både til Grækenland, hvorefter turen videre er gået til Makedonien og Serbien og ind i EU-landet Ungarn.

Nu har Ungarns parlament taget yderligere skridt for at stoppe strømmen. Man har gjort det strafbart at krydse landets grænser uden tilladelse eller ødelægge grænsehegnet.

- Vi ønsker ikke et stort antal muslimer i vores land, sagde Ungarns premierminister, Viktor Orban, i går.

’Tilstrømningen af flygtninge i Europa truer med at underminere kontinentets kristne rødder, og regeringerne må kontrollere deres grænser, før de kan beslutte, hvor mange asylsøgere de vil tage imod’, mener den ungarske leder.