Strejke lammer Frankrig

Strejkerne i Frankrig fortsætter. I dag udvandrede franske flyveledere og lod cirka 80 procent af flytrafikken tilbage på jorden. Samtidigt strejker landets lærere og skraldemænd også imod regeringens pensionsplaner.

Op i mod 200.000 protesterede i Paris' gader søndag i mod denfranske regerings planer om at udsætte pensionsalderen.

I dag bredte strejken sig til landets flyceledere, derudvandrede fra deres pladser og efterlod cirka 80 procent dagenslufttrafik på jorden.

Det er fagbevægelsen CGT, der står bag 24-timers strejken, derogså involverer andre faggrupper i lufthavnene.

Samtidigt nægter Paris' skraldemænd at køre deres ruter foranden dag i træk, og borgerne i Middelhavsbyen Marseille må vænnesig til at byens bus- og togchauffører ikke møder op.

Det franske undervisningsministerium forventer yderligere, atlandets lærere endnu en gang går i strejke. For dem er det ikke kunet spørgsmål om længere tid på arbejdsmarkedet, men også en kampmod at decentralisere skolesystemet, skriver Reuters.

Den franske regering ønsker at reformere pensionen, fordi denanslår, at det i 2020 vil være ramt af et årligt underskud på cirka375 milliarder på grund af de voksende pensionist-årgange.

Regeringens forslag betyder, at franskmændene fremover skalblive længere på arbejdsmarkedet for at opnå de samme goder. Isærde offentligt ansatte forventes at blive ramt af reformen.

FacebookTwitter