Strømmen er tilbage i verdens travleste lufthavn

Tusindvis af passagerer var strandet i lufthavn i Atlanta.

Strandede passagerer i en terminal i Hartsfield-Jackson-lufthavnen i Atlanta i den amerikanske delstat Georgia efter strømnedbrud. (Foto: Erik S. Lesser © Scanpix)

Efter et strømnedbrud, der siden i går aftes dansk tid, har efterladt verdens travleste lufthavn i mørke, meddeler Hartsfield-Jackson-lufthavnen i Atlanta, at strømmen er tilbage.

Ifølge et tweet er mere end 5.000 måltider på vej til strandede passagerer. Også lufthavnens togsystem skulle køre igen, skriver CBS.

Det var en omfattende brand i underjordisk el-station, der forsyner lufthavnen, som søndag eftermiddag lokal tid fik strømmen til at gå.

Fly var efterladt i mørke på startbanerne, og tusindvis af passagerer var strandet midt i den travle juletrafik. Mere end 1.000 flyafgange blev aflyst, og flere passagerer beskriver kaotiske scener og manglende information.

Frustration og vrede

Bystyret i Atlanta indsatte busser, der fragtede de strandede passagerer til et nærliggende kongrescenter, og lokale fastfood-kæder måtte levere nødmåltider.

- Vi kan godt forstå, at nedbruddet har ført til frustration og vrede, og vi gør, hvad vi kan for at få folk bragt hjem hurtigst muligt, sagde Atlantas borgmester Kasim Reed på et pressemøde søndag aften lokal tid, oplyser CNN.

Omkring midnat lokal tid var strømmen dog tilbage, og flyene kunne igen begynde at fragte folk videre. Men strømnedbruddet har stadig konsekvenser. Således har flyselskabet Delta aflyst 300 afgange mandag.

Hartsfield-Jackson International Airport er den travleste i verden med over 100 millioner passagerer om året. På anden- og tredjepladsen i passagertal kommer lufthavnene i Beijing og Dubai.

Store køer, da tusindvis af passagerer var strandet i lufthavnen i Atlanta. (Foto: Erik S. Lesser © Scanpix)