(Foto: © VALENTYN OGIRENKO, Ritzau Scanpix)

Strømsvigt og vandmangel i Kyiv: Kom med indenfor i et af byens 'uovervindeligheds-centre'

Røde Kors forventer, at de massive problemer med strømsvigt vil få over en million ukrainere til at flygte internt i løbet af vinteren.

De står i kø for at fylde de store blå plastikdunke med vand. Enten fra offentlige vandhaner i parker eller fra nedsløbsrør rundt omkring i byen.

I de opvarmede telte - også kaldet uovervindelighedscentre - kan de lade telefonen op og komme på internettet.

Siden krigen brød ud, har dagligdagen for Kyivs borgere ændret sig markant. I går blev en toetagers bygning angrebet af et missil, der dræbte mindst tre personer og skabte strømafbrydelser i hovedstaden, oplyser ukrainske myndigheder ifølge nyhedsbureauet AP.

Men når krigen viser sit grimme ansigt, bliver der tænkt i alternativer for at få hverdagen til at fungere. Se her hvordan.

 • Uovervindeligheds-centrene bliver sat op over hele landet. De døgnåbne centre er opsat af myndighederne og tilbyder gratis varme, vand, strøm og internet siger Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, ifølge Reuters. (Foto: © VALENTYN OGIRENKO, Ritzau Scanpix)
  1 / 7
 • Powerbanks og mobiltelefoner oplades i et uovervindeligheds-center i Kyiv. (Foto: © VALENTYN OGIRENKO, Ritzau Scanpix)
  2 / 7
 • Vandpumpen i en park i Kyiv er kommet på arbejde. Vintertøjet er så småt også ved at blive fundet frem - i nat faldt temperaturen til under frysepunktet. (Foto: © GENYA SAVILOV, Ritzau Scanpix)
  3 / 7
 • Der er kø til vandpumpen. Flere har medbragt store dunke - så slipper de måske for at gå to gange. (Foto: © VALENTYN OGIRENKO, Ritzau Scanpix)
  4 / 7
 • Tre mennesker mistede livet, og 11 personer blev såret, da et missil ramte en toetagers bygning i Kyiv i går, oplyser byens borgmester, Vitalij Klytjko, ifølge nyhedsbureauet AP. (Foto: © VALENTYN OGIRENKO, Ritzau Scanpix)
  5 / 7
 • Den 31-årige sundhedsarbejder Kateryna Luchkina fylder vand fra nedløbsrøret i flaskerne. (Foto: © John Leicester, Associated Press)
  6 / 7
 • Ifølge Reuters er mindst to af Ukraines atomkraftværker tilbage i drift her til aften. (Foto: © VALENTYN OGIRENKO, Ritzau Scanpix)
  7 / 7