Strømnedbrud i Sydamerika har ramt mindst 48 millioner

Flere har strøm igen, men ti millioner er stadig uden el i Argentina, Uruguay og Paraguay.

Et mørkelagt område i Montevideo i Uruguay. (Foto: STRINGER © Scanpix)

Et massivt strømnedbrud i Sydamerika efterlod i går cirka 50 millioner indbyggere uden elektricitet, og i nat dansk tid er flere end ti millioner fortsat uden strøm i Argentina, Uruguay og Paraguay, skriver AP.

Ifølge Argentinas energiminister kollapsede elnettet klokken 07.07 lokal tid, og dermed har hele landet uden strøm.

Det skete, mens der var lokalvalg i Argentina. Derudover blev den kollektive trafik ramt. Tog kørte ikke, og lyssignaler gik i sort, mens man på hospitaler var nødt til at tage nødgeneratorer i brug.

Fordi Uruguay og Paraguay er afhængige af energi fra Argentina, forsvandt store dele af strømforsyningen også i de to lande.

Elselskabet Edesur Argentina skriver på Twitter, at store forstyrrelser i elforsyningen ramte mindst 48 millioner indbyggere.

- En omfattende fejl i et elektrisk forbindelsessystem har efterladt hele Argentina og Uruguay uden strøm, skriver elselskabet på Twitter.

Årsagen til strømafbrydelserne er endnu ikke klarlagt.

- Det her er uden fortilfælde. Sagen vil blive undersøgt til bunds, skriver Argentinas præsident, Mauricio Macri, på Twitter.

Valentina Giménez, der bor i Uruguays hovedstad, Montevideo, kalder strømnedbruddet "det største blackout i historien".

Hendes største bekymring i forbindelse med strømnedbruddet har været, hvorvidt elektriciteten ville nå at komme tilbage inden Copa America-kampen mellem Uruguay og Ecuador, der spilles i Brasilien.

/ritzau/

Facebook
Twitter