Studerende i Boston: Vigtigt at præsident Obama viser sin støtte

Både præsident Obama og hans hustru Michelle deltager torsdag i mindehøjtidelighed i Boston.

BOSTON MEMORIAL DR.DK

Unge studerende fra Emerson College i Boston valgte onsdag at søge sammen i en mørk teatersal for at bearbejde mandagens bombeeksplosioner.

For at dele oplevelser og tanker med hinanden. Og for at lytte til taler og gode råd om, hvordan de kan komme eventuel angst og bekymring til livs.

- Heldigvis er der et stærkt sammenhold på vores skole og i vores by, siger Rachel Dickerman.
Den unge kvinde sidder sammen med et par veninder i den godt fyldte teatersal, som hører til Emerson College.

Højtidelig stemning

Stemningen er højtidelig, og der bliver ganske stille i salen efter en opfordring til bøn eller individuel ro og eftertanke.

Men undervejs er der også plads til at slappe af og grine sammen. Som da rektor Lee Pelton indleder sin tale med ordene:

- Hej - jeg hedder Lee.

Stemningen bliver dog hurtig mere alvorlig og eftertænksom, da rektor taler om, at mandag den 15. april i fremtiden vil have en særlig betydning. At mange måske har følt en ny form for sårbarhed efter i mandags.

Præsidentbesøg er vigtigt

Rachel Dickerman taler nok lige præcis om at føle sårbarhed, da hun fortæller, at hun bor ganske tæt ved det område, hvor bomberne eksploderede. Og at hun har en følelse af at have været tæt på, selv om hun hverken deltog i løbet eller var tilskuer.

- Det er skræmmende, at det skete i så lille afstand fra det sted, hvor jeg bor, siger hun.

Nu vil Rachel Dickerman gerne høre, hvad rektor og andre fra universitetet har at sige om begivenheden. Ligesom hun ser frem til, at præsident Obama kommer til Boston for at deltage i en tværreligiøs mindehøjtidelighed.

For selv om mange i Boston allerede har været samlet for at mindes og hjælpe hinanden, så er præsidentens besøg alligevel vigtigt, mener Rachel Dickerman:

- Præsident Obama er hele landets stemme, og jeg forventer, at han vil forsøge at berolige os og skabe en fornemmelse af tryghed, siger Rachel Dickerman.

- Og det er en vigtig opgave, for selv om bomberne helt konkret ramte her i Boston, så er alle berørte af dem.