Styrtregn over Europa har kostet ti livet

Styrtregn i Polen, Tyskland og Tjekkiet får floder til at stige og diger til at bryde sammen. Vi kunne intet gøre for at forberede os på det, siger borgmester.

Flodbølge, digebrud og styrtregn har givet voldsomme oversvømmelser i Centraleuropa, blandt andet her i Neukirchen (Foto: HENDRIK SCHMIDT © Scanpix)

Regnen har væltet ned i Centraleuropa, og søndag hærgede store oversvømmelser, som foreløbig har kostet 10 mennesker livet. Adskillige meldes savnet.

Tusindvis af beboere i Polen, Tyskland og Tjekkiet er flygtet fra deres hjem for at slippe vælg fra vandmasserne.

Der er indsat helikoptere for at samle folk op fra deres hustage.

Tre er druknet i det sydvestlige Polen. Blandt dem en ung kvinde i byen Bogatynia, hvor floden brød gennem digerne og sendte 700 mennesker på flugt.

Et digebrud oversvømmede byen Zgorzelez-Görlitz på grænsen mellem Polen og Tyskland.

- Flodbølgen ramte på få timer byen. Vi kunne intet gøre for at forberede os på det, siger byens borgmester til en tv-station.

Tysk politi oplyser, at op mod 1500 mennesker, heriblandt beboerne fra to plejehjem, er evakueret i samme område.

I Neukirchen nær Chemnitz blev tre mennesker lørdag fundet druknet i en huskælder.

I det nordlige Tjekkiet er tre mennesker druknet, og en fjerde er død af udmattelse i forsøget på at skærme sit hus mod vandmasserne, oplyser ambulancetjenesten.

Tre mennesker er meldt savnet i Tjekkiet, blandt dem en 16-årig pige, der var om bord, da en tømmerflåde med seks mennesker væltede rundt i en rivende flod.

Meteorologerne siger, at vejret vil ændre sig til det bedre, og vigtigst af alt er regnen hørt op.

Facebook
Twitter