Sudan opfordrer til global boykot af Danmark

Titusinder af sudanske muslimer deltager i den hidtil største demonstration imod genoptryk af Muhammedtegningerne. Præsidenten opfordrer muslimer over hele verden til at boykotte Danmark.

Demonstranter bar bannere og råbte slagord som "ned, ned med Danmark". (Foto: Isam al-Haj © AFP)

Sudans præsident, Omar al-Bashir, opfordrede onsdag muslimer over hele verden til at boykotte Danmark.

Det skete, da titusinder af sudanere onsdag i hovedstaden Khartoum protesterede mod danske mediers genoptryk af Jyllands-Postens Muhammedtegninger.

"Ned, ned med Danmark"

- Vi opfordrer alle muslimer i verden til at boykotte danske varer, virksomheder, institutioner, organisationer og personligheder, tordnede præsidenten, der har indført et importforbud mod danske varer, til menneskemængden foran Republikpaladset på Shuhadapladsen i Khartoums centrum.

- Ikke en eneste dansk fod skal nogensinde vanhellige Sudans jord igen, fastslog al-Bashir ifølge nyhedsbureauet AP, mens mange af demonstranterne råbte "ned, ned med Danmark".

Myndighedernes demonstration

Det var islamiske lærde og religiøse myndigheder, der havde indkaldt til demonstrationen, fordi "Sudan er et af de lande, der respekterer profeten mest," som en af arrangørerne sagde til avisen New Sudan Vision.

Bashirs islamistiske styre, der kom til magten ved et kup i 1989, bakkede aktivt op om massemødet.

Facebook
Twitter