Sudans præsident al-Bashir er på vej hjem fra Sydafrika

Ifølge Sudans informationsminister er præsident al-Bashir på vej hjem fra Sydafrika. Et forsøg på at anholde ham er dermed mislykket.

Sudans præsident al-Bashir undgik at blive anholdt og udleveret til Den Internationale Straffedomstol. Meget tyder på, at han er på vej hjem. (Foto: Mujahid Safodien © Scanpix)

Sudans præsident, Omar al-Bashir, har forladt Sydafrika og er på vej hjem efter at have deltaget i et topmøde i Den Afrikanske Union.Sudans informationsminister bekræfter, at Bashir har forladt Johannesburg, og at han ventes at lande i Khartoum tidligt på aftenen.

Hans afrejse skete kort før, at en sydafrikansk domstol skulle træffe afgørelse om, hvorvidt landet skal anholde Bashir og udlevere ham til Den Internationale Straffedomstol (ICC) i Haag.Retsmøde blev udsatDen sydafrikanske domstol, der skulle træffe afgørelse om en udlevering af Bashir udsatte et retsmøde midt på dagen med en time. Kort efter udsættelsen kom meddelelsen om den sudanske præsidents afrejse.

Omar al-Bashir er eftersøgt i Haag for folkedrab, krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden i Sudans vestlige Darfur-region.Forbud mod at forlade SydafrikaEn sydafrikansk dommer gav i går Sudans præsident forbud mod at forlade Sydafrika, før domstolen i Pretoria havde taget stilling til begæringen om at fængsle hamFN's generalsekretær, Ban Ki-moon, sagde tidligere i dag, at anholdelsesordren i Haag måtte føres ud i livet af Sydafrika./ritzau/

Facebook
Twitter