Svensk afhøring af sexanklaget Assange aflyst i 11. time

Sveriges statsanklager skulle have afhørt Wikileaks-stifteren på Ecuadors ambassade i London, men møderne er aflyst.

Julian Assange står bag læk af bunkevis af hemmeligstemplede amerikanske dokumenter fra krigene i Irak og Afghanistan. (Foto: John Stilwill © Scanpix)

En længe ventet afhøring af WikiLeaks-stifteren Julian Assange på Ecuadors ambassade i Storbritannien er blevet aflyst i 11. time.

Det oplyser Assanges svenske advokat, Thomas Olsson.

Det var ellers planen, at den svenske statsadvokat Ingrid Isgren skulle afhøre Assange på ambassaden i London onsdag og torsdag.

Mistænkt for overgreb

Australieren er mistænkt for seksuelle overgreb på to kvinder i Sverige i 2010 og har fået asyl på Ecuadors ambassade, hvor han har siddet siden 2012.

- I dag (onsdag, red.) fik jeg besked om, at afhøringen ikke kunne gennemføres, eftersom at man ikke havde fået de nødvendige tilladelser fra Ecuador, siger Thomas Olsson.

Anklagemyndigheden i Sverige ønsker ikke at kommentere oplysningerne, men siger, at der har været vanskeligheder med en del dokumenter, hvilket har forsinket processen.

- Vi kommer til at gøre alt for, at afhøringen kan ske i løbet af juni eller juli, siger informationschef Fredrik Berg fra den svenske anklagemyndighed.

Flygtede til Ecuadors ambassade

Julian Assange nægter sig skyldig i anklagerne om at have forbrudt sig mod de to svenske kvinder. Australieren tabte i 2012 en retssag i London om udlevering til Sverige.

Herefter flygtede han til Ecuadors ambassade i den britiske hovedstad, fordi han frygtede at blive udleveret til Sverige og herfra videretransporteret til et fængsel i USA anklaget for at have offentliggjort militære dokumenter på WikiLeaks.

Julian Assange står bag læk af bunkevis af hemmeligstemplede amerikanske dokumenter fra krigene i Irak og Afghanistan.

/ritzau/TT

Facebook
Twitter