Svensk bjørn angreb og sårede jæger

Jægeren kunne selv slå alarm efter at være blevet angrebet af bjørn i det østlige Sverige.

(© DR)

En 55-årig svensk jæger blev lørdag angrebet og såret af en bjørn i det østlige Sverige.

Manden blev fundet en times tid efter angrebet, der skete i skoven syd for Bollnäs. Manden, som selv havde slået alarm til sine kammerater over sin mobiltelefon, var ved bevidsthed, da han blev fundet. Han blev i hast bragt til hospitalet i Gävla.

- Manden ringede til sine jagtkammerater, og dirigerede dem frem til det sted, hvor han lå såret. De hjalp os med at finde ham, siger Ingemar Jonsson fra den svenske redningstjeneste til nyhedsbureauet TT.

Politihelikopter og jægere blev sat ind i området for søge efter bjørnen.

Var på elgjagt

Jonsson siger, at manden og hans jagtgruppe var på jagt efter elge.

Der er ikke offentliggjort oplysninger om, hvor hårdt jægeren blev såret, lige som de nærmere omstændigheder ved angrebet er uklare.

I 2004 blev en elgjæger dræbt af en bjørn i Jokkmokk i Nordsverige. Det var det første bjørneangreb med dødelig udgang i Sverige siden 1902. Den 9. oktober 2007 blev en mand dræbt af en bjørn i Valsjöbyn i Jämtland.

Den svenske bjørnebestand er blevet øget kraftigt, og i 2009 anslog myndighederne at der var omkring 3.200 bjørne i landet.

Eksperter siger, at risikoen for at blive angrebet ved et møde med en bjørn reduceres, hvis man taler venligt - og undgår aggressive lyde og bevægelser. Man skal optræde bestemt og holde øjenkontakt, mens man forsigtigt bevæger sig væk - uden at løbe.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk