Svensk minister går af efter kritik af Israel

Sveriges boligminister Mehmet Kaplan sammenlignede Israels behandling af palæstinenser med nazisternes jødeforfølgelse.

Den svenske boligminister Mehmet Kaplan (MP) er trådt af, efter en række sager, hvor han er kommet med kontroversielle udtalelser hovedsagligt om situationen i Mellemøsten. (Foto: NTB Scanpix © Scanpix)

Sveriges boligminister Mehmet Kaplan (Miljøpartiet) går af efter kommentarer, hvor han sammenligner Israels behandling af palæstinensere med den nazistisk jødeforfølgelse under anden verdenskrig.

Meldingen kom på et pressemøde, som den svenske statsminister Stefan Löfven (S) havde indkaldt til.

- Han er kommet frem til, at han skal fortsætte sin politiske gerning på andre måder, forklarer Löfven på pressemødet ifølge Expressen.

Her fik den nu afgående minister også lejlighed til at kommentere på sagen.

- Vi er kommet i en situation, hvor der bliver sat spørgsmålstegn ved min person og det jeg står for. Disse spørgsmålstegn står nu i vejen for at gøre det arbejde, der er behov for, siger Mehmet Kaplan ifølge nyhedsbureauet TT.

Kritik fra udenrigsminister

Afgangen kommer efter, at Sverige udenrigsminister Margot Wallström tidligere i dag rettede en skarp kritik af sin ministerkollega for kommentaren, som ifølge avisen Sydsvenskan faldt på en lokal tv-kanal i 2009.

Hun afviste dog at spekulere i, hvilke konsekvenser det skulle have for Kaplan.

- Det er op til statsministeren at afgøre, forklarede hun.

Foruden kommentaren om Israels behandling af palæstinenserne er Mehmet Kaplan ifølge Ritzau også kommet med en stribe andre kontroversielle udtalelser hovedsageligt omkring situationen i Mellemøsten.

FacebookTwitter