Svensk minister: Racister spreder had og trusler i vores gader

Sveriges indenrigsminister Anders Ygeman kalder de seneste dages uro i hovedstaden for bekymrende.

Den svenske indenrigsminister Anders Ygeman er bekymret over de seneste dages uroligheder i Stockholm. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

De seneste dages uroligheder i Stockholm og den skærpede tone i den svenske flygtningedebat giver Sveriges indenrigsminister Anders Ygeman dybe panderynker.

- Det er en bekymrende udvikling. Racistiske grupper spreder trusler og had i vores gader. Politiet har prioriteret ressourcer og håndteret situationen godt, alle skal kunne føle sig trygge, når de går rundt i byen, siger Anders Ygeman ifølge det svenske nyhedsbureau TT.

Udmeldingen kommer efter, at flere hundrede maskerede mænd i går gik til angreb mod en række unge med udenlandsk udseende omkring hovedbanegården i Stockholm.

Før volden brød ud, blev der delt foldere ud, der opfordrede til angrebene med teksten “Nu er det nok” og opfordrede til vold mod uledsagede flygtningebørn.

Ifølge avisen Svenska Dagbladet var volden dog rettet mod en særlig gruppe unge kriminelle i alderen 15-20 år, uden noget fast sted at bo og som opholder sig ved hovedstadens togstation.

Politiet har lørdag ikke modtaget nogen anmeldelser fra drengene, og det sker nok heller ikke.

- Disse børn er både kriminelle og ofre, men mørketallet er stort, eftersom de ikke går til politiet, siger Patrik Ungsäter, fra Stockholm-politiet til Svenska Dagbladet.

Den svenske avis Aftonbladet har optagelser af optøjerne ved den centrale togstation i hovedstaden Stockholm fredag aften.

Tidligere i dag blev tre personer anholdt for overfald i forbindelse med en demonstration arrangeret af den regeringskritiske bevægelse “Folkets Demokrati”. Demonstrationen var en protest mod indvandring, og der blev opfordret til ekstraordinært valg for at sikre en "regering, der først og fremmest bekymrer sig om Sverige og dens borgere".