Svensk politi: Anholdt er 39 år med usbekiske rødder

Den anholdte har tidligere har været kendt af politiet - men kun som en "marginal karakter".

En 39-årig mand med usbekiske rødder er anholdt og mistænkt for at have siddet bag rattet i den lastbil, der bragede ind i varehuset Årléns i går. Det har det svenske politi netop bekræftet. (Foto: Jonas Ekströmer/TT © Scanpix)

Den person, som svensk politi har anholdt i nat og nu mistænker for terror, er en 39-årig mand fra Usbekistan.

Det bekræfter rigpolitichef Dan Eliasson på et pressemøde.

Dagen igennem har de svenske medier bragt selvsamme oplysning, men nu bekræfter politiet oplysningerne. Det er politiets klare opfattelse, at den 39-årige sad bag rattet, da lastbilen bragede ind i varehuset Årléns.

Politiet ønsker dog ikke at oplyse noget om, hvor længe manden har været i Sverige, eller om han på sociale medier angiveligt har erklæret støtte til terrorbevægelsen Islamisk Stat.

- Vi har fokus på at finde ud af, hvor længe han har været i landet, og hvem hans venner har været, og hvilke kontakter han har haft. Men alt det indgår i efterforskningen, og det kan jeg ikke sige nærmere om, siger Dan Eliasson.

- Vi undersøger selvfølgelig hans telefon, sociale medier, kontakter og forbindelser, som viser, hvad han har lavet, og hvad han havde planer om. Når vi har noget konkret, vil vi fortælle det, siger rigspolitichef Dan Eliasson.

Det svenske sikkerhedspoliti oplyser, at den anholdtes navn tidligere er dukket op i forbindelse med informationer og data, som er blevet indsamlet af sikkerhedstjenesten - men det er ikke sket for nylig. Han var desuden kun kendt som en "marginal karakter", siger Dan Eliasson.

- Den anholdte mand er ikke en del af sikkerhedspolitiets undersøgelser. Men hans navn er tidligere dukket op, siger Anders Thornberg, der er chef for sikkerhedspolitiet Säpo.

Politiet oplyser, at de stadig ikke ved, om andre end gerningsmanden selv har været involveret i angrebet.