Svensk politi efter dobbeltdrab: Det er alvorligt og alarmerende

Drabet på to mænd i Stockholm får politiet til at mande markant op.

Svensk politi holdt et pressemøde klokken 12 om dobbeltdrabet i Stockholm, hvor to mænd i går blev skudt på klos hold i en bil. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

Drabet på to mænd i tyverne i Kista i det nordlige Stokholm er banderelateret og ligger i forlængelse af en række voldelige episoder i den svenske hovedstad.

Det oplyser svensk politi ved et pressemøde her til middag.

- Vi har haft et stort antal grove forbrydelser og skudepisoder i Stokholm den seneste tid. De seneste dage har vi haft fem mord i Stockholm. Det er naturligvis alarmerende og meget alvorligt, siger Ulf Johansson, regionspolitichef.

Derfor beder politiet nu det svenske rigspoliti og nationale operative afdelinger om hjælp, så de kan sætte ekstra ind i de områder, hvor de seneste forbrydelser har fundet sted.

- Det er højeste prioritet at samle alle kræfter og fange gerningsmanden og stoppe og forhindre nye skudepisoder, siger Ulf Johansson.

At der er konflikter i bandemiljøet er ingen nyhed for politiet.

Politiet har i mange år arbejdet med bandekriminalitet og forsøgt at forhindre episoder som den i aftes, hvor to mænd blev skudt på klos hold siddende i en bil i et boligområde. Men det er ikke helt nemt.

- Vi kan konstatere, at det udelukkende er bandemiljøet, der rør på sig. Det er kendte konflikter og impulsive handlinger, som er svære at afværge, siger pressetalsmand Patrik Ungsäter.

Syv personer er blevet dræbt af skud i år alene i Stockholm og den nærmeste omegn, og politiet er i gang med at opklare 47 mord begået i området.