Svensk politi eftersøger Wikileak-stifter

Grundlæggeren af den omstridte hjemmeside WikiLeak, Julian Assange, er sigtet for voldtægt i Sverige.

Den australske grundlægger af hjemmesiden Wikileaks holder et eksemplar af den britiske avis The Guardian, som har offentliggjort de amerikanske papirer. (Foto: Leon Neal © Scanpix)

Svensk politi efterlyser grundlæggeren af hjemmesiden WikiLeak, Julian Assange, som er mistænkt for to voldtægter i Sverige.

- Han er sigtet i sit fravær, siger Maria Häljebo Kjellstrand ved Stockholms politi.

Hun udtaler til avisen Expressen, at politiet har flere grunde til mistanken, efter at to kvinder på mellem 20 og 30 år har opsøgt myndighederne i sagen.

Siger de er bange

Assange skal have truffet den ene kvinde forrige weekend i en lejlighed på Södermalm i Stockholm. Den anden kvinden skal han have mødt i Enköping tirsdag i denne uge, skriver Expressen.

De to kvinder skal være bekendte, og de skal ikke have ønsket at anmelde voldtægterne, fordi de ifølge politiet er bange for Assange.

Politiet siger, at det er uvist, hvor Assange opholder sig.

Nyheden er falsk

Assange havde lørdag formiddag ikke kontaktet politiet. Men han sendte en e-mail til Aftonbladet, hvor han afviser beskyldningerne.

- Selvsagt er anklagerne ikke sande, skriver han.

På Twitter skriver WikiLeaks, at nyheden er falsk.

- Expressen er en tabloid. Ingen her har været kontaktet af svensk politi, skriver WikiLeaks, som omtaler voldtægtsanklagen som "et fælt trick".

WikiLeaks varslede for nylig, at det om kort tid vil lægge 15.000 sider med hemmeligstemplede, militære dokumenter ud på internettet. Det kontroversielle netsted har tidligere offentliggjort opsigtvækkende materiale om blandt andet krigen i Afghanistan.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk