Svensk politi er på bar bund efter angreb mod politistation

Bombeangreb mod politistation i Helsigborg er et angreb mod demokratiet, siger politiet.

Eksplosionen på politistationen skete kort efter midnat, mens der befandt sig flere politifolk indenfor. Ingen kom dog noget til. (Foto: 50090 Johan Nilsson/TT © Scanpix)

Det er stadig uvist, hvem der stod bag eksplosionen i nat mod en politistation i Helsingborg.

Men angrebet bliver af politiet karakteriseret som et angreb på alle, siger Skånepolisens talskvinde Ewa-Gun Westford.

- Politiet er en del af demokratiet, og et angreb på os er et angreb mod demokratiet, siger hun ifølge SVT.

Eksplosionen var så kraftig, at den kunne høres flere steder i Helsingborg, og der er sket store materielle skader, idet politistationens indgangsparti blev ødelagt.

Men ingen mennesker kom til skade.

På et pressemøde her til formiddag fortalte politiet, at man heller ikke ved, hvilken form for sprægstof, der er blevet benyttet.

- Vi ved ingenting. Kriminalteknikere og bombehunde ser på, hvad det kan være for en slag detonation, siger politichef Sven Holgersson til SVT.

Han tør på nuværende tidspunkt ikke udtale sig om motivet bag angrebet, men siger, at det kan være en slags hævnaktion fra kriminelle grupper i Helsingborg og omegn.

- Vi er dygtige politifolk og roder rundt i forskellige kriminelle netværk, siger han uden at nævne nogen specifikke kriminelle grupperinger.

- Men jeg kan ikke koble det på nogen konkret aktivitet, som vi har lavet for nylig, siger han.

Politistationen vil være lukket, fordi teknikere stadig arbejder på stedet, og eksperter først skal fastslå, om der er fare for sammenstyrtninger i bygningen.

Men politiets adaglige arbejde fortsætter som hidtil, fastslår politichefen.