Svensk politi har foretaget 700 forhør efter Stockholm-terror

Politiet udelukker ikke, at 39-årige Rakhmat Akilov fik hjælp til angrebet.

Politiet var massivt til stede ved retten i Stockholm tirsdag, da 39-årige Rakhmat Akilov erkendte sig skyldig i terror. (Foto: © FREDRIK SANDBERG, Scanpix)

Svensk politi er langt fra færdige med at efterforske angrebet i den centrale Stockholm for seks dage siden, hvor den 39-årige uzbeker Rakhmat Akilov har erkendt, at han bevidst kørte ind i en folkemængde og dræbte fire personer og sårede adskillige.

Det fortæller svensk politi på et pressemøde i dag, hvor de gør status for efterforskningen.

- Frem til i dag har vi foretaget 700 forhør. Vi har beslaglagt 300 genstande, som skal analyseres og x antal ransagninger, siger efterforskningsleder Anders Wretling på pressemødet ifølge Sveriges Radio.

Her slår efterforskningslederen også fast, at der venter politiet en lang efterforskning, som nemt kan strække sig over et år.

Den terrorsigtede Rakhmat Akilov har erkendt sig skyldig, men det gør ikke nødvendigvis efterforskningen kortere.

- Direktivet fra anklagemyndigheden er, at vi skal finde ud af, om der eventuelt er andre gerningsmænd, eller andre som har bistået gerningsmanden, siger Anders Wretling.

I går kom det frem, at Rakhmat Akilov så sent som i februar var blevet efterlyst i sit hjemland Uzbekistan, hvor han er mistænkt for at være ekstremist og for at have været en del af russiske og ekstremistiske organisationer.

Det berettede det russiske nyhedsbureau Interfax, der havde oplysningerne fra efterretningskilder i Uzbekistan.

Men denne historie ønsker de svenske myndigheder hverken at be- eller afkræfte.

- Vi er nødt til at skuffe jer nu. Vi er i gang med forundersøgelser og har ikke nogen kommentarer, siger efterforskningslederen på pressemødet.