Svensk politi mistænker brand på flygtningecenter som påsat

37 mennesker måtte evakueres under en formentlig påsat brand i en flygtningebolig i det sydlige Stockholm.

Alene i oktober sidste år var der seks tilfælde af brande i asylcentre i Sverige. Arkivfoto fra en af de tidligere brande. (© Aftonbladet)

En brand har raseret et flygtningecenter i Sverige natten til søndag.

Politiet mener, at nogen har startet branden med vilje.

- Når branden er slukket, spærrer vi af og gennemfører en teknisk undersøgelse. Så må vi se, om vi kan finde vidner på stedet, siger Carina Andersson, vagthavende ved politiet i Stockholm.

De 37 beboere på centret blev evakueret, og der er ikke umiddelbart meldinger om tilskadekomne. Endnu er det heller ikke klart, hvordan branden natten til søndag opstod.

Flammerne blev opdaget af en politipatrulje kort inden klokken 01.30. Først ved 10-tiden søndag formiddag kunne brandvæsnet erklære ilden under kontrol.

Mindst en tredjedel af bygningen er brændt ned, mens resten er skadet af røg eller vand.

Flere brandforsøg

Også natten inden har nogen tilsyneladende forsøgt at sætte ild på stedet, skriver avisen Expressen.

En dunk med olie var blevet placeret i en tændt ovn, men personalet på stedet opdagede det og forhindrede, at en brand brød ud.

- Det begyndte at ryge, inden der gik ild i det. Brandalarmen gik i gang, så personalet fik stoppet det, siger Sven-Erik Olsson ved Stockholm-politiet til Expressen.

Politiet understreger søndag eftermiddag, at det endnu er for tidligt at sige, om der er en sammenhæng mellem de to hændelser.

Alene i oktober sidste år var der seks tilfælde af brande i asylcentre i Sverige. Nogle af centrene var ved at blive klargjort til at modtage asylansøgere, mens beboere var flyttet ind i andre af centrene.

/ritzau/TT

Facebook
Twitter