Svensk politi om massevold: Opfordrede til vold mod flygtningebørn

Op mod 100 mænd står bag et angreb i Sverige, hvor der blev opfordret til vold mod flygtningebørn.

Angrebene skete i Sergels Torv i hjertet af Stockholm. (Foto: 10264 Stefan Reinerdahl © Scanpix)

Maskerede og mørktklædte mænd gik fredag nat til angreb mod personer med et udenlandsk udseende omkring hovedbanegården i Stockholm.

Før angrebene blev flyveblade med teksten "Nu er det nok" uddelt på hovedbanegården med reference til de mange asylansøgere, der er kommet til Sverige.

Det svenske politi har lavet en anmeldelse af flyvebladene, da de opfordrer til 'grov vold'.

De mener, at der også opfordres til vold mod uledsagede flygtningebørn. Og opfordringen endte som en realitet. En kun 16-årig dreng blev blandt andet slået i hovedet, ifølge den svenske avis.

- De spredte de foldere med formålet om at samle folk til at skade flygtningebørn, siger Towe Hägg, pressemand ved Stockholms Politi.

Hooligans bag angreb

Det tyder på, at det var mænd med tilknytning til nogle af Stockholms fodboldklubber, der stod bag et angreb på mennesker med udenlandsk baggrund i hjertet af den svenske hovedstad fredag aften, skriver Ritzau.

- Vi har kunnet koble dem (de formodede gerningsmænd, red.) til Stockholms fodboldklubber, siger Fredrik Nylén fra politiet i Stockholm ifølge Aftonbladet.

En video, som avisen har lagt ud på sin hjemmeside, viser flere sortklædte personer i et sammenstød med politi og vagtfolk på Sergels Torv midt i byen.