Svensk politi: Skuddrama i Malmø kan kobles til bandekonflikt

Tre blev dræbt, og tre personer er i kritisk, men stabil tilstand efter skyderi i aftes.

Ifølge vidner blev der affyret mellem 15 og 20 skud i det centrale Malmø i aftes. (Foto: © 50090 Johan Nilsson/TT, Scanpix)

De seks personer, som blev skudt i det centrale Malmø i aftes, er alle en del af de organiserede kriminelle miljø i byen og kender hinanden indbyrdes.

Det siger politiet i Malmø på et pressemøde.

Tre mænd i alderen mellem 18 og 29 år har mistet livet i skyderiet, mens yderligere tre mænd er indlagte på sygehuset i kritisk, men stabil tilstand.

Svensk politi vurderer, at skyderiet kan have en kobling til en af de mellem tre og fire bandekonflikter, der lige nu er i byen.

- Personerne, der er indblandet, betragtes som bandekriminelle, som begår grov organiseret kriminalitet til byen, siger politimester Stefan Sintéus.

Politiet har ikke pågrebet nogen gerningsmand efter skyderiet og har endnu ikke fastlagt sig på et klart motiv.

Muligt at der skal indkaldes forstærkninger

Ud over en karakteristik af ofrene, så var politiet yderst sparsomme med at dele ud af deres viden om efterforskningen.

De bekræftede, at der var fundet relevante spor på gerningsstedet, men ønskede ikke at uddybe hvilke.

Desuden ønskede de ikke at bekræfte, at de mellem 15 og 20 skud blev affyret med en maskinpistol fra en sort Sedan, hvilket flere svenske medier ellers har berettet tidligere i dag.

Siden skudepisoden, der fandt sted kort efter klokken 20 nær Drottninggatan, har politiet efterforsket på gerningsstedet.

Ligeledes har de foretaget adskillige afhøringer, men fortæller på pressemødet, at de gerne vil høre fra alle, der har gjort sig observationer eller har videooptagelser fra stedet.

Politiet åbner også for, at det på et senere tidspunkt kan blive aktuelt at indkalde hjælp fra andre dele af landet.

Den svenske justits- og indenrigsminister, Morgan Johansson, har også holdt et pressemøde i dag. Han opfordrer alle, som kan have hørt eller set noget, om at henvende sig til politiet.

- Det er en pligt at bistå politiet med tips og oplysninger, siger justitsminister Johansson.