Svensk politiker fra Sverigedemokraterne beskudt

Politiker, der sidder i Riksdagen, blev i weekenden beskudt i en bus øst for Göteborg.

Arkivfoto. (Foto: 50090 Johan Nilsson/TT © Scanpix)

En bus med en svensk politiker fra det nationalkonservative parti Sverigedemokraterne blev natten mellem lørdag og søndag beskudt i Töreboda Kommune øst for Göteborg. Det bekræfter det svenske politi over for Expressen mandag aften.

Ifølge svenske P4 Skaraborg kørte en bil op på siden af bussen, hvorefter en person i bilen affyrede skud.

Ingen af de tre passagerer kom til skade, lyder det fra mediet.

Expressen har ikke kunnet få oplyst, hvilket medlem af Sverigedemokraterne, der er tale om, men den svenske efterretningstjeneste bekræfter, at det er et medlem af det svenske parlament Riksdagen.

Politiet efterforsker netop nu sagen, men de har endnu ingen mistænkte. Den svenske pendant til PET, Säpo, følger sagen, men efterretningstjenesten er endnu ikke en del af efterforskningen.

- Sagen bliver nok flyttet over til afdelingen for demokrati og hadforbrydelser, fortæller Helena Trolläng, regional leder af efterforskning i Region Vest, til Expressen.

Uro før valget

Der er knapt to uger til det svenske valg, og op til valget har integration og indvandring som i mange andre europæiske lande fyldt meget.

Regeringspartiet Socialdemokraterne er under et hårdt pres fra det borgerlige parti Moderaterne og det indvandringskritiske Sverigedemokraterne. Sidstnævne vil ingen af de andre partier umiddelbart samarbejde med, selv om de står til omkring hver femte stemme i meningsmålingerne.

Samtidig er valget og det politiske billede også farvet af en del uro: I løbet af sommeren har der været et højt antal skyderier i de store svenske byer, tidligere i august blev omkring 100 biler brændt af på én nat og antallet af anmeldelser om voldtægt er siden 2011 steget med hele 21 procent.

Sager som Sverigedemokraterne gentagne gange har taget op i den seneste tid.

Facebook
Twitter