Svensk skoledreng får 75.000 i erstatning

En svensk skoledreng er blevet tilkendt en erstatning på 75.000 svenske kroner, fordi han i gennem flere år blev chikaneret på grund af sin etniske baggrund.

En svensk skoledreng har fået 75.000 i erstatning, fordi han gennem flere år er blevet truet og kaldt øgenavne af sine skolekammerater.

En svensk skoledreng får nu 75.000 svenske kroner som plaster på såret, efter han i flere år er blevet chikaneret af sine skolekammerater.

Det er den svenske Diskriminationsombudsmand og en vestsvensk kommune, der blevet enige om, at drengen skal have erstatning, fordi han i flere år blev truet og kaldt øgenavne på grund af sin etniske baggrund. Det skriver den svenske avis Dagens Nyheter.

Blev kaldt negerdjævel

Drengen har forklaret, at skolekammeraterne allerede på "lågstadiet" -som svenskerne kalder 1.-3. klasse - begyndte at kalde ham øgenavne som ”neger”, ”nigger” og ”negerdjævel”. Det fortsatte efter 4. klasse,og skolens ansatte vidste alt om, at det foregik.

Skolen politianmeldt

I 2007 anmeldte en skolevejleder skolens opførsel til politiet. Anmeldelsen skyldtes, at drengen havde fået en højlydt omgang skældud af rektor og to lærere, lige efter at han havde fået råbt dødstrusler og øgenavne efter sig. Det var han nemlig selv var skyld i, mente de tre voksne.

Ingen undskyldninger

Rektoren brød sig ikke om drengen, og de elever, som truede drengen, blev aldrig bedt om at undskylde. Skolen har aldrig lavet en handlingsplan for at stoppe de langvarige diskriminerende krækelser, og har aldrig omtalt de regelmæssige og omfattende angreb som mobning.

De 75.000 skal være betalt inden udgangen af november.