Svensk statsminister holder krisemøde om skyderier

I nat har to personer mistet livet efter skyderi i den svenske by Ôrebro.

Tre personer blev i aftes ramt af skud i Örebro i Sverige, og i nat er to af dem døde. (Foto: 11380 PAVEL KOUBEK/TT © Scanpix)

Sveriges statsminister, Stefan Löfven, har indkaldt politiet til drøftelser om, hvad der skal gøres for at få stoppet de mange skyderier, der har hærget Sveriges største byer de seneste måneder.

Der har været skyderier i blandt andet Örebro og Malmø de seneste uger, og i den forbindelse har syv personer mistet livet, skriver nyhedsbureauet TT.

- Vi har tilført politiet flere ressourcer, end det selv efterspurgte, men vi kan blive nødt til at gøre mere. Derfor har jeg bedt Morgan Johansson (Sveriges justits- og indenrigsminister, red.) om at tage kontakt til politiledelsen for at høre, om der er yderligere, som vi bør gøre.

- Flere ressourcer, andre typer ressourcer. Vi er fast besluttede på, at de her bander skal knækkes, siger Stefan Löfven.

I marts sagde statsministeren, at kampen mod kriminaliteten har medført "visse resultater" i form af færre skyderier i landets tre største byer.

- Da så vi en forsigtig drejning i den rigtige retning, men vi skal absolut ikke drage nogen konklusioner om, at det er ovre, for det er det ikke, siger Stefan Löfven.

/ritzau/

Facebook
Twitter