Svensk statsminister støtter ytringsfriheden

Sveriges statsminister Fredrik Reinfelt understreger, at ingen politiker kan bestemme, hvad aviserne trykker. Danske mulismer er blevet bedt om at rådgive svenske muslimer om, hvordan Muhammedkrisen skal takles.

En svensk avis har bragt et billede af profeten Muhammed med hundekrop, og det har ført til voldsomme muslimske protester. (Foto: NAEEM UL HAQ © Scanpix)

Sveriges statsminister Fredrik Reinfelt går nu ind i debatten om de tegnede muhammedhunde, som en lille svensk avis har bragt.

Der har været stærk muslimsk kritik af tegningen. I Karachi i Pakistan blev det svenske flag og dukker, der forestillede statsminister Fredrik Reinfelt, brændt af.

MediaLinks:

- Vi er nødt til at støtte den ytringsfrihed som er en grundlovssikret og naturlig bestanddel af vores demokrati. Vi afgør ikke politisk hvad vores aviser og publikationer skal trykke, siger Reinfelt til TT.

Samtidigt forsikrer han, at Sverige er et land hvor muslimer og kristne kan leve side om side.

- Jeg har et ansvar for det, og vil sikre at det samliv kan fortsætte i gensidigt respekt, siger Reinfelt.

Danske og svenske muslimer mødes

Det Islamiske Trossamfund i Danmark skal i de kommende dage mødes med svenske muslimer i forbindelse med den nye Muhammedkrise, der synes at være under opsejling i Sverige.

Svenskerne ønsker gode råd fra deres muslimske brødre og søstre i Danmark til at takle krisen.

- Vi er blevet ringet op fra Sverige, fordi de gerne vil høre om vores erfaringer med Jyllands-Postens Muhammedtegninger. De vil høre, hvad vi gjorde, og hvad man kan gøre for at skærpe forståelsen for, at vi ikke skal forhånes og gerne vil respekteres i samfundet, siger Kasem Ahmad, der er formand for trossamfundets medieudvalg.

Fraråder en retssag

Umiddelbart fraråder Kasem Ahmad svenskerne at anlægge en retssag her og nu, men vente til sagen om Jyllands-Posten er endelig afgjort i FN.

Desuden mener han, at det er nødvendigt med nogle fælles retningslinjer for, hvordan muslimerne i Europa skal reagere i den slags sager. F.eks. at der oprettes en europæisk komité, som kan følge op på religiøse krænkelser.

Facebook
Twitter