Tema Volkswagen

Svensk undersøgelse af VW for groft bedrageri

Sveriges særlige nationale indsatsgruppe mod korruption har indledt en forundersøgelse mod Volkswagen (VW) for groft bedrageri, skriver TT.

VW bliver nu også undersøgt i Sverige. Mistanken er groft bedrageri samt falske oplysninger og svindel. (Foto: SUZANNE PLUNKETT © Scanpix)

Sveriges særlige nationale indsatsgruppe mod korruption har indledt en forundersøgelse mod Volkswagen (VW) for groft bedrageri, skriver TT.

Det sker samtidig med, at det amerikanske justitsministerium har indledt civile søgsmål mod Volkswagen.

Ud over groft bedrageri mistænkes VW også for at have givet falske oplysninger og svindel.

Volkswagen

Miljømyndighederne i USA afslørede midt i september 2015 svindel med 11 millioner dieselbiler fra den tyske bilproducent Volkswagen. Dieselbilerne er blevet udstyret med en software, som i test får det til at ligne, at bilerne ikke forurener så meget, som de i virkeligheden gør. Følg sagen her.

Gå til tema

Sagen gælder køretøjer, som er godkendt i Tyskland, og som er blevet importeret til Sverige, og som derefter skal være blevet godkendt af Transportstyrelsen i Sverige.

- De pågældende køretøjer er senere blevet solgt i Sverige. De køretøjer, som det gælder, er produceret i årene 2009-2015, siger anklagemyndigheden i Stockholm.

- På denne baggrund har chefanklager Alf Johansson ved anklagemyndighedens særlige enhed mod økonomisk kriminalitet besluttet at indlede en forundersøgelse, hedder det.

/ritzau/