Svenske snekanoner er havnet på nordkoreanske skibakker

Nordkorea er egentlig omfattet af strikse sanktioner, men alligevel har snemaskiner fundet vej ind i landet.

Sanktionerne mod Nordkorea omfatter også ski- og golfudstyr, men alligevel er der offentliggjort billeder fra et skianlæg med svenske snekanoner. (© Foto: KCNA/NK News)

Nordkoreas leder, Kim Jong-un, besøgte nytårsaften stolt et nyåbnet skianlæg, og nu viser det sig, at bakkerne var udstyret med svenske snekanoner, som ingen aner, hvordan er kommet ind i det lukkede land.

Både FN og EU har indført sanktioner mod eksport af luksusvarer til Nordkorea, som straf for at landet har udviklet og prøvesprængt atomvåben.

Både ski- og golfudstyr står på sanktionslisten, men snekanoner fra den svenske producent Areco har alligevel fundet vej til Kim Jong-uns store stolthed - skianlægget i Masik i den nordlige østlige del af landet, skriver avisen Dagens Nyheter.

Har ikke solgt til Nordkorea

Det samme har snescootere fra Canada og pistemaskiner fra Italien og Tyskland, viser billeder fra skisportsstedet.

- Jeg har ingen anelse om, hvordan de er havnet i Nordkorea, siger chefen for den svenske snekanon-producent Areco, Johan Erling, til Dagens Nyheter.

Han siger, at selskabet ikke har solgt snekanoner til landet, og Arecos kinesiske agent afviser, at han har videresolgt maskiner til Nordkorea.

Areco vil nu undersøge nærmere, hvordan snekanonerne er havnet på Kims skibakker.

/ritzau/NTB

Facebook
Twitter