Svenskere indblandet i skyderi i Tunis

Politi og soldater er i skudkampe med bevæbnede folk i Tunis. To svenske sportsskytter er anholdt.

Soldat kontrollerer bil i Tunesiens hovedstad Tunis. (Foto: © Ferhi Belaid, Scanpix)

To af de mænd, som i dag beskød det tunesiske oppositionsparti PDP's hovedsæde i hovedstaden Tunis, havde svenske pas, oplyser politiet.

En tunesisk politibetjent har vist svenskernes pas uden for bygningen til en journalist fra nyhedsbureauet Reuters.

Den svenske tv-station SVT oplyser, at de to svenske er sportsskytter, der havde deres våben med sig.

Skulle jagte vilsvin

- Folk troede, at de tilhørte en eller anden milits. De blev anholdt og mishandlet og lå på jorden i 45 minutter, siger SVT's udsendte journalist.

Inger Eckhardt, som ejer rejseselskabet Svenska jaktresor, bekræfter, at i alt 13 svenske mænd var rejst til Tunesien for at jage vildsvin.

- De skulle med et fly i nat, som blev aflyst, og så tog de tilbage fra lufthavnen for at finde et hotel. Dér blev de angrebet af politiet, siger Inger Eckhardt til nyhedsbureauet TT.

Oppositionspartiet har oplyst, at politi og militær efter at skuddene var blevet affyret havde stoppet en bil fyldt med bevæbnede mænd, som de havde beskrevet som "udlændinge". Sikkerhedsstyrkerne havde ifølge PDP forfulgt mændene ind i et boligkompleks.

Frygt for kaos

Det statslige tv oplyser, at fire mænd med tyske pas er blevet anholdt.

Tunesien balancerer på randen af kaos efter oprøret, der har væltet regeringen og tvunget præsident Zine Al-Abidine Ben Ali på flugt.

Mange tunesere siger, at sikkerhedsstyrker, der er loyale over for den fordrevne præsident, er opsat på at skabe kaos i landet.

/ritzau/AFP