Sverige aflyser møde med norsk minister: Hun vil sprede et misvisende billede

Da Norges indvandringsminister landede i Stockholm, fik hun besked om den svenske minister ikke ville møde hende.

Den svenske migrationsminister, Helene Fritzon, understreger, at hun gerne vil møde sin norske kollega efter det norske parlamentsvalg 11. september. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

Norges indvandringsminister, Sylvi Listhaug, er tirsdag landet i Stockholm, hvor hun skulle mødes med Sveriges migrationsminister, Helene Fritzon, samt besøge en belastet forstad.

Men den socialdemokratiske minister i Stockholm har aflyst mødet.

- Det er blevet meget tydeligt de seneste dage, at Listhaugs besøg er et indslag i den norske valgkamp. Listhaug virker mere interesseret i at sprede et misvisende billede af Sverige, siger Helene Fritzon til den norske avis VG.

- Det fremgår for eksempel tydeligt i dagens interview til VG, hvor hun blandt andet påstår, at der findes 60 no-go-zoner i Sverige, noget som er rent nonsens, siger Fritzon.

Vil gerne mødes efter norsk valg

Den svenske minister understreger dog, at hun gerne vil møde sin norske kollega efter det norske parlamentsvalg 11. september.

Listhaug fra det norske regeringsparti Fremskrittspartiet er dog ikke fløjet forgæves til den svenske hovedstad. Hun skal besøge den belastede forstad Rinkeby.

Besøget i Rinkeby vil den norske minister ifølge NRK benytte til at demonstrere, hvor galt det går, når man fører en slap migrationspolitik.

Listhaug: Svensk minister vil støtte norske socialdemokrater

Listhaug siger følgende til Fritzons udmelding om ikke at ville mødes med hende.

– Det må hun selv bestemme. Jeg er her for at lære, og det er vigtigt. Det må være hendes beslutning at aflyse mødet. Jeg havde set frem til mødet, fordi jeg tror, det havde været interessant at høre hendes bedømmelse af situationen, og også hvad de gør for at klare udfordringerne, siger Listhaug til VG.

Listhaug mener også, at aflysningen kan skyldes et ønske fra den socialdemokratiske svenske minister om at støtte sit norske søsterparti.

- Hun er socialdemokrat, så hun vil vel hellere have, at Jonas Gahr Støre (leder af Arbeiderpartiet i Norge, red.) skal overtage magten i Norge. Det ønsker jeg ikke, siger Listhaug.

Tidligere i august var den danske integrationsminister, Inger Støjberg, på besøg hos Listhaug i Norge. Støjberg ville "lære af Norges" politik på området, forklarede hun til VG.

Listhaug har også været i Danmark for at lade sig inspirere af den danske regerings indvandringspolitik.

Facebook
Twitter