Sverige lukker teltlejr til flygtninge

Sverige har lukket landets eneste teltlejr, både fordi antallet af asylansøgere er faldende og lejrene er for dyre i drift.

Mens man i Danmark har udvidet antallet af teltlejre til flygtninge og migranter, gør vores svenske naboer det modsatte.

Mandag bliver Sveriges eneste teltlejr til flygtninge og migranter pakket ned - blandt andet fordi der kommer markant færre asylansøgere til Sverige end tidligere.

- Man lukker teltlejren ned, blandt andet fordi der kommer færre asylansøgere til Sverige. Tilbage i november måned kom der 36.000 asylansøgere til landet, mens der i de tre første uger i januar er kommet 3.200 asylansøgere, så faldet er ganske markant, siger DR Nyheders reporter Camilla Faurholdt-Löfvall fra den nu forhenværende teltlejr i Revinge, Sverige.

Det svenske Migrationsverket mener også, at driften af teltlejren var for dyr, og at boligkvaliteten for lav.

- Omkostningerne for oprettelse og drift af teltlejre er forholdsvis høje, og boligkvaliteten er begrænset. Da antallet af asylansøgere falder, forventer vi at kunne sørge for indkvartering af kortere varighed på en bedre måde end med telte, har Migrationsverkets indkvarteringsansvarlige, Willis Åberg, tidligere udtalt til Migrationsverkets hjemmeside.

Teltlejren var budgetteret til at koste fem millioner kroner at sætte op og drive, men den endelige regning kender Migrationsverket først om et par måneder.

Teltlejren i Revinge ved Lund åbnede den 10. december 2015, og i den tid nåede der at bo ca. 350 asylansøgere.

I Danmark er der indtil videre etableret statslige teltlejre i Thisted, Næstved, Herning og Haderslev, hvor primært enlige, mandlige asylansøgere bor, mens Udlændingestyrelsen behandler deres asylsager.