Sverige og Norge fordømmer Gaza-invasion

Både Sverige og Norge fordømmer Israels landinvasion af Gazastriben, der truer med at spænde ben for en politisk løsning af krisen.

Regeringerne i Sverige og Norge fordømmer Israels landoffensiv i Gazastriben.

- Muligheden af, at diplomatiske bestræbelser over de kommende dage vil føre til fremskridt, er nu blevet formindsket dramatisk, siger den svenske udenrigsminister, Carl Bildt, som sammen med sin franske og sin tjekkiske kollega befandt sig i Mellemøsten søndag på EU's vegne i et forsøg på at få en våbenhvile i stand.

Den israelske landoffensiv er "i bund og grund en indrømmelse af", at Israels luftangreb på Hamas-mål i Gaza den seneste uge "ikke har ført til det ønskede resultat", hedder det videre i erklæringen fra Bildt.

Den norske udenrigsminister, Jonas Gahr Støre, siger sideløbende, at Norge "på det kraftigste tager afstand fra krigshandlinger, der fører til massive civile lidelser" og appellerer til, at Israel øjeblikkeligt trækker sine soldater tilbage fra Gazastriben.

- Fortsatte bombardementer af den tætbefolkede Gazastribe har nu udviklet sig til en storstilet militær landoffensiv, der berører en civilbefolkning, som ikke kan forsvare sig selv og ikke kan flygte, hedder det i en erklæring fra Støre.