Sveriges statsminister besøgte gerningssted for knivmord

Mandag aften blev en medarbejder på et svensk asylcenter stukket ned og dræbt.

Det var på dette asylcenter i Mölndal, at den 22-årige medarbejder blev stukket ned. (Foto: Adam Ihse © Scanpix)

Det har vakt stor opsigt i Sverige, at en medarbejder på et hjem for unge asylansøgere, mandag blev stukket ned og senere døde.

Samme dag rejste landets statsminister Stefan Löfven til centret for at udtrykke sympati, skriver Aftonbladet.

Tidligt mandag morgen stak en 15-årig beboer på et flygtningecenter for uledsagede børn og unge nær Göteborg en 22-årig medarbejder ned. Det skete, mens hun var alene på centret.

Sagen fik statsminister Stefan Löfven til at aflyse alle aftaler og flyve til Göteborg, hvor han besøgte centret, der ligger i den lille by Mölndal.

- Jeg vil være på stedet for at få mere information. Men også for at vise min og det svenske folks empati, sagde Stefan Löfven, der brugte aftenen på at mødes med politi, kommunen og Red Barnet.

- Det er med stor sorg, jeg har taget imod nyheden om, at en 22-årig er gået bort. Det er en tragedie, sagde han yderligere ifølge Aftonbladet.

Oven på tragedien har der været rejst spørgsmålstegn omkring sikkerheden ved at lade medarbejdere være alene på arbejde på et center som det i Mölndal.

Centret har været inspiceret af myndigheden IVO, Institutionen for pleje og omsorg, der ikke fandt nogen uregelmæssigheder ifølge avisen.

Den lokale kommune mener heller ikke, at det kunne være gjort noget anderledes.

/ritzau/

Facebook
Twitter