Svinekød i Ikeas elglasagne

Efter fund af hestekød i møbelgigantens berømte kødboller er den nu gal med lasagnen fra samme leverandør.

Ikeas lasagne bør indeholde 100 procent elgkød, men i Belgien er der fundet 1 procent svinekød i farsen. (Foto: TKO © Stock exchange)

De belgiske myndigheder har fundet svinekød i et parti lasagne, som sælges i Ikea.

Møbelgiganten har omgående trukket lasagnen, der udelukkende burde indeholde fars fra elsdyr, tilbage fra samtlige af sine varehuse i Europa. Sammenlagt drejer det sig om et parti på 17.600 lasagneretter. Det skriver nyhedsbureauet TT.

Det er anden gang Ikea er involveret i den europæiske fødevareskandale. Og der er tale om den samme leverandør, den svenske producent Familien Dafgård.

Lige over grænseværdien

I februar indstillede Ikea midlertidigt salget af kødboller fra Dafgård, efter at der blev fundet spor af hestekød i den populære ret.

Mængden af svinekød i elsdyrslasagnen fra Dafgård er på lige over grænseværdien på én procent.

Normalt siger man, at hvis der er mere end én procent af en anden type kød i en fars, så er det bevidst tilsat. Hvis det er under én procent, kan det også stamme fra for eksempel et produktionsanlæg, som ikke har været tilstrækkeligt rengjort.

Følte sig snydt i hesteskandalen

Dafgård lagde efter afsløringen af, at dets kødboller var spædet op med hestekød, skylden over på sine underleverandører.

- Vi er blevet snydt og bedraget, sagde vicedirektør Magnus Dafgård.

Hans virksomhed, der er Sveriges største familieejede fødevareleverandør, havde været i god tro hele vejen.

- Vi har ikke købt hestekød. Vi bestilte oksekød. Nogen har så gjort et eller andet, der har betydet, at der er kommet hestekød i, sagde Magnus Dafgård.

/ritzau/

Facebook
Twitter