Sydkorea er ved at få bugt med mers

Der er kommet styr på den uhyre smitsomme lungesygdom mers, som hidtil har kostet 24 mennesker livet i Sydkorea.

På disse 12 billeder, der er taget mellem 9. og 16. juni i Seoul, Sydkorea, bærer folk maske for at beskytte sig mod smitte af lungesygdommen mers, som man ikke ved, præcis hvordan smitter. Hidtil har over 20 lande konstateret tilfælde af mers siden 2012. (Foto: KIM HONG-JI © Scanpix)

Den uhyre smitsomme lungesygdom mers, der har kostet 24 mennesker livet i Sydkorea, er begyndt at aftage, oplyste landets myndigheder i dag, selvom endnu et tilfælde netop er dukket op.Det betyder, at antallet af bekræftede tilfælde af sygdommen i landet er nået op på 166, siden den første mers-smittede patient blev konstateret i landet 20. maj, oplyser sundhedsministeriet i Seoul.

Antallet af patienter i karantæne er faldet med 12 procentpoint siden i går til 5.930.Præsidenten handlede for sentSydkoreas præsident, Park Geun-Hye, er blevet angrebet for ikke at have reageret passende fra begyndelsen, men chef for verdenssundhedsorganisationen WHO, Margaret Chan, udtrykker en forsigtig optimisme om Seouls mulighed for at få styr på udbruddet.Hun siger, at Sydkorea er på rette vej efter en noget sløv reaktion i begyndelsen.

Det seneste tilfælde i Sydkorea var en 62-årig mand, som blev smittet med mers, da han plejede et smittet familiemedlem på Samsung Medical Centre i Seoul, som er det største center for behandling af cirka halvdelen af alle sygdomsudbrud.Første tilfælde i ThailandI Thailand blev det første tilfælde af den smitsomme sygdom konstateret torsdag, og det tog næsten fire dage at bekræfte diagnosen, sagde Sundhedsministeriet i Thailand.Det drejer sig om en 75-årig forretningsmand fra Oman, der kom til Thailands hovedstad med et Oman Air-fly mandag for at blive behandlet for en hjertelidelse på et privathospital.

Thailands sundhedsminister, Rajata Rajatanavin, siger, at patienten torsdag blev sat i karantæne på et institut for smitsomme sygdomme i Bangkok.106 medpassagerer under observationMyndighederne vil holde alle 106 passagerer, der var om vord på samme fly, under observation, siger Rajata til nyhedsbureauet Reuters. Blandt dem er mandens to sønner, som betragtes som højrisikoemner, fordi de har været tæt på deres far.Thai-tilfældet vil øge frygten i Asien for en gentagelse af udbruddet af sars i 2002-2003. Sygdommen brød ud i Kina og kostede på verdensplan 800 mennesker livet.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter