Sydkorea: Nordkorea har affyret "uidentificeret projektil"

Sydkoreas militær oplyser, at Nordkorea har affyret mindst et endnu uidentificeret projektil fra den vestlige del af landet.

Nordkoreas leder Kim Jong-un så ifølge Nordkoreas nationale nyhedsbureau med i lørdags, da landet testede en række missiler. (Foto: KCNA Via KNS © Scanpix)

Nordkorea har torsdag formiddag dansk tid affyret mindst et "uidentificeret projektil".

Det oplyser Sydkoreas militær ifølge det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap, skriver blandt andre CNN.

- Vi analyserer stadig, om det er et enkelt eller flere projektiler, oplyser en talsmand for den sydkoreanske stabschef til AFP.

Projektilet blev affyret fra den vestlige del af landet - nærmere bestemt cirka 75 kilometer fra den nordkoreanske hovedstad Pyongyang. Det skriver BBC.

BBC oplyser også, at der lige nu er en amerikanske usending i Sydkorea for at drøfte, hvordan man igen kan komme i gang med forhandlingerne om atomnedrustning.

Det er stadig sparsomt med yderligere oplysninger i sagen.

Testede missiler i weekenden

Den påståede affyring sker mindre end en uge efter, at Nordkorea for første gang i to år valgte at teste en række missiler i retning mod Det Japanske Hav.

Søndag kom det frem via Nordkoreas nationale nyhedsbureau, at landets leder, Kim Jong-un, selv var til stede og kiggede med, da militæret lørdag testede missiler.

Weekendens missilaffyringer kommer på et tidspunkt, hvor forhandlingerne mellem Nordkorea og USA om atomnedrustning på Den Koreanske Halvø befinder sig i et dødvande.

Det seneste topmøde mellem USA's præsident, Donald Trump, og Kim Jong-un blev tidligere i år afsluttet uden en aftale.

FacebookTwitter