Tema Nordkoreas missiltrussel

Sydkorea vil tale militær og familier med Nordkorea

Nordkorea svarer skarpt igen, mener at Sydkoreas forslag mangler oprigtighed.

Sydkoreas udenrigsminister, Kang Kyung-wha, talere på Asean-mødet i Manila i Filippinerne. (Foto: pool © Scanpix)

Udenrigsministrene fra Nordkorea og Sydkorea mødtes i går i Manila før en middag i de sydøstasiatiske landes organisation, Asean.

Det oplyser en unavngiven embedsmand fra det sydkoreanske udenrigsministerium ifølge nyhedsbureauet Yonhap, skriver AFP.

Under det korte møde opfordrede den sydkoreanske udenrigsminister, Kang Kyung-wha, sin nordkoreanske kollega, Ri Yong-ho, til at acceptere Sydkoreas forslag om militære drøftelser for at mindske spændingerne på den koreanske halvø.

Samtidig opfordrede Sydkoreas udenrigsminister til at åbne op for drøftelser af en ny runde af genforeninger af splittede familier.

Men Ri Yong-ho svar var skarpt:

- Set i lyset af den nuværende situation, hvor Sydkorea samarbejder med USA om lægge pres på Nordkorea, så mangler der oprigtighed i de forslag.

Lørdag vedtog FN's Sikkerhedsråd enstemmigt at skærpe sanktionerne mod Nordkorea. Det skete som reaktion på styrets to seneste prøveaffyringer af langtrækkende missiler.

Sanktionerne kan ifølge nyhedsbureauet Reuters betyde, at Nordkoreas årlige eksportindtægter på tre milliarder dollar beskæres med en tredjedel.

/ritzau/