Sydkorea vil teste 200.000 medlemmer af kristen sekt for coronavirus

Over halvdelen af virustilfældene i landet kan spores tilbage til den samme kristne sekt.

En lang række coronatilfælde er sporet tilbage til en bestemt kirke i den sydkoreanske millionby Daegu. (Foto: Jung Yeon-je © Scanpix)

Med over 890 bekræftede tilfælde er Sydkorea det land uden for Kina, der er hårdest ramt af coronavirus.

Myndighederne i det asiatiske land hævede derfor i weekenden alarmberedskabet til højeste niveau.

- Vi skal ikke lade os begrænse af regler eller tøve med at bruge usete og omfattende midler, lød det i den forbindelse fra den sydkoreanske præsident, Moon Jae-in.

Og myndighederne ser ud til at sætte handling bag ordene.

I dag siger landets sundhedsministerium nemlig, at man vil teste over 200.000 medlemmer af en kristen sekt, som menes at være centrum for spredningen af virusset i Sydkorea, rapporterer Reuters.

Nyhedsbureauet skriver, at omkring 60 procent af smittetilfældene i landet er sporet tilbage til den såkaldte Shincheonji-menighed.

Kirke i fokus

Søndag meldte de koreanske myndigheder om 161 nye tilfælde - af dem var 115 sager knyttet til en kirke i den sydøstlige by Daegu.

Kirken er kommet i fokus, efter at det er kommet frem, at en 61-årig kvinde - kendt som "Patient 31" - deltog i flere gudstjenester, mens hun bar virusset. Hun menes at være en såkaldt superspreder og mistænkes for at være skyld i snesevis eller muligvis hundredvis af smittetilfælde.

Hvordan kvinden selv blev smittet, vides ikke.

Myndighederne har flere gange desinficeret området omkring kirken i millionbyen Daegu, hvor mange af smittetilfældene er sporet tilbage til:

Ifølge Reuters har lederen af Shincheonji-menigheden indvilliget i at udlevere navnene på samtlige medlemmer af gruppen - en liste, der vurderes til at rumme over 200.000 navne.

Myndighederne vil teste samtlige medlemmer "hurtigst muligt", lyder det fra statsministeriet.

- Det er essentielt at teste alle kirkemedlemmerne for at begrænse spredningen af virusset og lindre offentlighedens angst, lyder det.

  • Corona-udbruddet i Sydkorea har medført stor efterspørgsel på mundbind i Sydkorea. Billedet, der er taget i går, viser folk, der står i kø i byen Daegu. (Foto: STRINGER © Scanpix)
  • Byen er særligt hårdt ramt af virusset. (Foto: Jung Yeon-je © Scanpix)
  • På billedet ses en sending på en million mundbind, der er sendt til de sydøstlige regioner Daegu og Cheongdo. (Foto: SOUTH KOREA MFDS HANDOUT © Scanpix)
1 / 3

Sydkoreas vicesundhedsminister, Kim Kang-lip, oplyser, at førsteprioriteten er at få testet 1300 kirkegængere, der viser symptomer på virusset.

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen, WHO, er der i skrivende stund registeret over 80.000 tilfælde af coronavirus i 34 forskellige lande. Knap 2700 har mistet livet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter