Sympatien strømmer ind på sociale medier: 'Ich bin ein Berliner'

Billeder af ikoniske Berlin-monumenter som Brandenburger Tor og byens tv-tårn bruges i følgesskab med det berømte citat.

Folk i Berlin viser deres sympati med ofrene ved at lægge lys og blomster ved julemarkedet. (Foto: FABRIZIO BENSCH © Scanpix)

"Ich bin ein Berliner" - på dansk: "Jeg er en berliner".

Ordene fra den amerikanske præsident John F. Kennedys berømte tale fra 1963 går netop nu igen på de sociale medier, hvor folk udtrykker deres sympati med ofrene for den formodede terrorhandling i Tyskland.

Her kørte en lastbil ind i en menneskemængde ved Gedächtniskirken i Berlin, og angrebet har indtil videre kostet 12 personer livet.

https://twitter.com/BILD/status/810991900614336514

Også parolen "Pray for Berlin" - på dansk: "Bed for Berlin" - bliver flittigt brugt i følgesskab med billeder af kendte monumenter fra byen, såsom tv-tårnet og Brandenburger Tor:

https://twitter.com/fw_franzinada/status/810949724756910080

På Twitter sammenligner Nices borgmester, Philippe Pradal, angrebet i Berlin i går med angrebet i Nice i sommer, der kostede 85 mennesker livet, da en lastbil på samme måde kørte ind i en menneskemængde.

https://twitter.com/p_pradal/status/810981726914826241

- Samme procedure. Samme blinde vold. Samme had til glade mennesker. Mere end nogensinde skal vi kæmpe mod obskurantisme, skriver han.

Også statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udtrykker sin sympati med ofrene på sin Twitter-profil, hvor han på tysk skriver: "Juleglæde blev til tragedie i Berlin. Frygteligt og uendeligt trist. Tyskland, vi deler din sorg."

https://twitter.com/larsloekke/status/810973746144100352

Facebook har desuden aktiveret deres "safety check-in", der gør det muligt for folk at tjekke, om deres venner er okay. En funktion, det sociale medie har benyttet ved flere angreb og naturkatastrofer verden over.

Tysk politi skriver på Twitter, at sagen efterforskes som et formodet terrorangreb.

Facebook
Twitter