Synlige knogler og slasket hud: Elefant fjernet fra parade efter billeder på Facebook

Elefanten gik med kostume og lænker hver dag under festival i Sri Lanka.

Tikiiri er en af 60 elefanter, der arbejdede hver dag under den buddistiske festival, skriver Save Elephant Foundation. (Foto: Lakruwan WANNIARACHCHI © Scanpix)

"Hun går flere kilometer hver aften, så folk kan føle sig velsignet under ceremonien".

Sådan skrev organisationen Save Elephant Foundation i et længere opslag på deres Facebook-profil.

Med i opslaget var billeder af den 70-årige elefant Tikiiri.

Hun er en af flere elefanter, der gik parade i byen Kendy i Sri Lanka under den buddhistiske festival Esala Perahera. På billedet kan man se hendes ribben vise sig bag huden. Men det er et syn, festivalgæsterne ikke så.

Under paraderne er det tradition, at elefanterne går med kostumer, og i Tikiiris tilfælde var det et, der dækkede stort set hele hendes krop.

Men synet af elefanten fik Facebook-opslaget til at gå viralt.

Fokus på elefanters velvære

Save Elephant Foundation skriver i deres opslag, at der er 60 elefanter, der har arbejdet 10 dage i træk under festivalen. Tikiiri selv mødte ind tidligt om aftenen hver dag og vandrede til de sene nattetimer:

- Alle har ret til at tro, så længe den tro ikke forstyrrer eller skader andre. Hvordan kan vi kalde dette en velsignelse eller noget helligt, hvis vi får andre til at lide.

Ifølge organisationen lever hun til hverdag i et tempel i byen Kendy. En talsperson fra templet har sagt til mediet Metro, at de altid tager sig godt af deres dyr.

Templets talsperson bekræfter også til mediet, at Tikiiri har været forbi en læge.

Behandlingen af elefanter er kommet under eftersyn af dyrevelfærdsorganisationer som det amerikanske PETA, People af the Ethical Treayment of Animals. Og det er i lande som Sri Lanka, hvor elefanter er en populær turistattraktion, at organisationen holder øje, skriver People.com.

Fotografi fra årets Esala Perahera festival, hvor Tikiiri var en af elefanterne, der gik flere kilometer hver dag i kostume og lænker. (Foto: Lakruwan WANNIARACHCHI © Scanpix)

Sociale medier kom Tikiiri til undsætning

Efter Save Elephant Foundation's opslag kom op tirsdag, er det blevet delt 1.100 gange, og 2.600 har reageret. I kommentarsporet har flere skrevet, hvor ærgerlige de er blevet over at se billederne.

En bruger skriver 'hjerteskærende' og en anden skriver:

- Jeg hader, hvad vi bliver ved med at gøre mod disse majestætiske skabninger.

Efter kritiken fjernede festivalen Tikiiri fra vagtplanen til den store finale, skriver AFP.

Facebook
Twitter