Tema Krigen i Syrien

Syrien: Evakueringer udskudt på ubestemt tid

Civile og oprørere må vente endnu længere på at komme væk fra det østlige Aleppo og to landsbyer.

Det lykkedes busser komme ind i det østlige Aleppo, men ingen borgere kommer med busserne ud igen lige foreløbigt. (Foto: George Ourfalian © Scanpix)

Evakueringen af det østlige Aleppo og to syriske landsbyer er søndag aften igen blevet sat på pause.

Det skriver nyhedsbureauet AFP, der citerer Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, som holder til i England, for oplysningen.

Årsagen er, at bevæbnede personer tidligere søndag gik til angreb på busser, der skulle transportere mennesker ud af landsbyerne al-Foua og Kefraya. Ifølge observatoriet er en buschauffør blevet dræbt.

Evakueringerne er udskudt indtil videre. Der er ikke meldinger om, hvornår busser igen vil kunne køre til og fra områderne for at hjælpe oprørere og civile væk.

Sikkerheden kan ikke garanteres

Foruden skud mod busser er evakueringen blevet indstillet, da sikkerheden for de mange mennesker ikke kan garanteres.

Så længe busserne ikke kører fra al-Foua og Kefraya, står busser i det østlige Aleppo efter alt at dømme også stille.

Tidligere søndag var meldingen ellers, at busser til oprørere og deres familier havde sat sig i bevægelse i både det østlige Aleppo og de to landsbyer.

Ingen busser kom ud

Dog har ingen dog tilsyneladende formået at komme ud af de krigsramte områder.

Allerede i løbet af eftermiddagen var der meldinger om beskydning af busser. Jens Lærke, FN-talsmand for humanitære anliggender, fortalte til Ritzau, at ingen mennesker var fragtet ud af krigszonen.

- Vi har oplysninger om, at der kommer busser ind i det belejrede område. Men vi har endnu ikke set dem komme ud igen, sagde han.

/ritzau/