Syrien fordømmer tyrkisk militær på syrisk jord

Syrien protesterer over, at Tyrkiet er gået ind i Syrien for at bekæmpe Islamisk Stat og kurdere.

Tyrkiske tropper og tanks krydsede i dag den syrisk-tyrkiske grænse. (Foto: © Bulent Kilic, Scanpix)

Tidligt i morges satte Tyrkiet ild til tændingen på landets kampvogne og F-16-fly og sendte dem mod den tyrkisk-syriske grænse.

Ifølge Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, er missionen at rydde grænselandet for terrorbevægelsen Islamisk Stat og kurdiske styrker.

Tyrkiet har i den seneste tid været hårdt ramt af bombeangreb på civile, og det er altså de angreb, Erdogan håber at kunne sætte en stopper for med militær magt.

Men bombeangreb eller ej, så er Syrien stadig et suverænt land med suveræne grænser, som Tyrkiet ikke kan krydse for forgodtbefindende, lyder meldingen fra Syriens udenrigsministerium.

- Enhver militær intervention mod terrorisme på syrisk territorium skulle have været koordineret med den syriske regering og hær, siger den syriske regering ifølge nyhedsbureauet AP til Syriens statsstyrede nyhedsbureau SANA.

Tyrkiet har dog indtil videre siddet de syriske protester overhørig. I en erklæring på sin officielle Twitter-profil skriver Tyrkiets udenrigsminister, Mevlut Cavusgolu, at Tyrkiet vil accelerere nedkæmpelsen af Islamisk Stat i Syriens nordlige Aleppo-region

- Vi behøver ikke at slå mod myg. Vores mål er at udrydde hele sværmen og fjerne truslerne mod Tyrkiet.

/DR Nyheder/