Syrien indfører burka-forbud på universiteter

Mens fokus har været rettet på Frankrig, har et arabisk land i al ubemærkethed indført et burka-forbud på sine universiteter.

Mens Frankrig er blevet fordømt af islamister for at vedtage et burkaforbud, så har et arabisk land i al ubemærkethed gjort noget lignende.

Ifølge flere arabiske medier har Syrien indført et forbud mod fuldt tildækkede kvinder på landets universiteter, fordi man frygter radikalisering af de studerende.

- Den syriske undervisningsminister, Ghiath Barakat, har udsendt et dekret, som forbyder kvindelige studerende med ansigtsslør i at komme ind på universitetsområdet, skriver nyhedsbureauet Syria News.

Tilslørerede lærere forflyttet

Det er den såkaldte niqab, som undervisningsministeren er imod. Det er et slør, som dækker alt undtagen øjnene.

I juni blev 1.200 kvindelige, syriske lærere fyret eller forflyttet til administrative stillinger, fordi de bar niqab. Ifølge undervisningsministeren er det forældre til elever, der i begge tilfælde har klaget over de niqab-bærende lærere og studerende.

Kritik: Bange for modstandere

Flere iagttagere mener dog, at det mere handler om, at Syriens sekulære styre er bange for islamisternes indflydelse i landet.

- Pålidelige kilder vil vide, at hele niqab-sagen, hvad end det er på skoler eller universiteter, intet har med forældres ønsker at gøre. Hvornår er folkets stemme sidst blevet hørt? spørger en kritisk hjemmeside, Kolona Sharakaa, ifølge tv-stationen al-Arabiya.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk