Tema Krigen i Syrien

Syrien: Nye beskyldninger om klorbomber mod civile

Omkring 80 personer i Aleppo, herunder flere børn, er blevet indlagt med symptomer, der tyder på et klorgasangreb.

En syrisk mand hoster og må have ilt på hospitalet efter tøndebombeangrebet, der muligvis var et kemisk klorangreb. (Foto: THAER MOHAMMED © Scanpix)

Helikoptere fra det syriske regime beskyldes nu for at have smidt klorgas i et tøndebombe-angreb over et boligområde i den hårdtprøvede by Aleppo.

Det skriver nyhedsbureauet AP, der har dets oplysninger fra syriske oprørsgrupper og nødhjælpsmedarbejdere i området.

Op mod 80 personer blev efterfølgende sendt på hospitalet med vejrtrækningsproblemer og voldsom hoste. Flere af de ramte var børn og kvinder, der måtte have ilt, skriver AP.

Fra det London-baserede Syriske Observatorium for Menneskerettigheder kan man ikke bekræfte, at der skulle være tale om klorbomber, men man bekræfter, at omkring 70 personer, de fleste civile, fra Aleppo-bydelen al-Sukkari er blevet behandlet for besvær med at trække vejret efter et luftangreb.

Heller ikke fra officiel FN-hold er klorangrebet bekræftet.

Klorgasser kan være livstruende i høje koncentrationer. Men selv i mindre doser kan det ødelægge lungerne eller forårsage svære vejrtrækningsproblemer eller give andre symptomer som opkast og kvalme.

En FN-ledet undersøgelse viste i sidste måned, at præsident Bashar al-Assads regime mindst to gange har brugt klorbomber i kemiske angreb i 2014 og 2015.

Den syriske regering har i følge BBC altid benægtet brug af kemiske våben.