Syrien: Oprørere sværger al-Qaida troskab

Mens medlemmer fra den syriske opposition er i dialog med USA og håber på støtte i den syriske borgerkrig, så har en af oprørsgrupperne nu svoret troskab til al-Qaida. Det kan have konsekvenser for resten af den syriske opposition.

Det er den syriske oprørsgruppe al-Nusra Front, der kæmper mod præsident Bashar al-Assads regime, som har offentliggjort dens samarbejde med al-Qaida. (© Scanpix)

Det er den syriske oprørsgruppe al-Nusra Front, der kæmper mod præsident Bashar al-Assads regime, som har offentliggjort dens samarbejde med al-Qaida.

Ifølge den danske terrorekspert Lars Erslev Andersen bliver det nu særdeles vigtigt for den syriske opposition at tage afstand fra al-Nusra.

- Hvis opposition bliver set som værende i ledtog med al-Nusra og deres ideologi, så vil man fra det internationale samfund være meget betænkelige, siger han til DR Nyheder.

al-Nusra Front, der menes at have omkring 5.000 medlemmer og tusindvis af støtter, har i godt fire måneder været på USA's sorte liste over terrororganisationer.

Bange for at støtte de forkerte

Ifølge terroreksperten er der ingen tvivl om, at det kan få store fordele for al-Qaida at have åbenlyse støtter i Syrien.

- De kan simpelthen få lavet et al-Qaida-brohoved ind i frontlinjestaterne til Israel. Det er muligvis det, de satser på, siger Lars Erslev Andersen.