Syrien truer med at slå tilbage mod Israel

De israelske bombeangreb mod Syrien i weekenden vil blive gengældt, siger en syrisk regeringskilde.

Situationen i Syrien optrappes dag for dag og er ved at sprede sig til hele regionen. (© Scanpix)

Weekendens israelske luftangreb mod mål omkring den syriske hovedstad Damaskus vil blive gengældt, truer en syrisk regeringskilde.

Kilden siger i et telefoninterview med nyhedsbureauet AFP, at Syrien vil svare på den israelske aggression og vil vælge det rette tidspunkt.

- Det er ikke sikkert, at det bliver lige nu, hvor Israel er i højeste alarmberedskab. Vi kommer til at vente, men svaret vil komme, siger kilden.

Mål var lagre tiltænkt Hizbollah

Israel angreb Syrien fredag og igen søndag. Målet for bombningen var våbenlagre fra Iran tiltænkt den militante libanesiske gruppe Hizbollah.

Hizbollah er allieret med den syriske præsident Bashar al-Assad og samtidig ærkefjende til Israel.

Israelerne har tidligere angrebet mål i Syrien. I januar bombede israelske kampfly et militært forskningscenter i landet.

42 dræbt i israelske angreb

Tidligere mandag meddelte Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, at mindst 42 soldater blev dræbt i forbindelse med de israelske angreb i weekenden.

- Mindst 42 soldater blev dræbt ved angrebene, og 100 flere, som normalt ville være på stedet, har man ikke overblik over, siger organisationens direktør, Rami Abdel Rahman.

Ifølge overvågningsgruppen, der er modstander af Assad-styret, angreb Israel tre militære mål i nærheden af Syriens hovedstad, Damaskus.

Det syriske styre har endnu ikke offentliggjort et drabstal fra de israelske angreb.

/ritzau/AFP